Dragnea își joacă ultima carte la CCR, pe 10 aprilie. Acolo îl așteaptă catastrofa
Ultima Ora Justiție Politic

Dragnea este terminat. Nu mai poate face nimic. Șefa ÎCCJ: O hotărâre judecătorească nu poate fi desființată decât de o altă decizie judecătorească

O hotărâre judecătorească nu poate fi anulată decât de o altă hotărâre judecătorească, a spus șefa înaltei Curți de Casație (ÎCCJ) la un post de televiziune. Asta pentru că este specificat în Constituție principiul separării puterilro în stat: legislativă, executivă și judecătorească. Astfel, este necosntituțional să anulezi o hotărâre judecătorească printr-o ordonanță emisă de guvern, adică de Executiv, sau o lege emisă de Parlament, adică Legislativ.

”În general, nu urmăresc declarațiile politicienilor, nu mă interesează și asta nu pentru că aș avea un dispreț față de lumea politică, ci pentru că sunt judecător și încerc să stau imparțială, nu să mă uit la dramoletele prin care trec ei la un moment dat.

Dacă ei se simt îndreptățiți să vorbească despre abuzuri să știți că și justiția vorbește despre abuzuri, mai ales în ultimii ani.

Există niște principii ierarhice de drept: o hotărâre judecătorească nu poate fi desființată decât de o decizie judecătorească. Până în momentul în care o decizie nu este desființată de o decizie judecătorească totul este poveste.”, a declarat Cristina Tarcea, la Realitatea TV.

În context, Tarcea a explicat că sunt mulți cei care vor să o dea la o parte, dar le transmite ”încă mai am putere, încă pot să lupt”.

Astfel, orice încercare al lui Liviu Dragnea de a scăpa de condamnări prin Ordonanțe de Urgență date de Tudorel Toader sunt neconstituționale, adică sortite eșecului din start. Acesta și este motivul pentru care actualul ministru al Justiției îl tot duce cu vorba pe Dragnea în această chestiune.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii