Donald Trump, primul președinte american care calcă în Coreea de Nord 1
Ultima Ora Externe Politic

Donald Trump, primul președinte american care calcă în Coreea de Nord

Preşedintele american Donald Trump a intrat mergând pe jos duminică în Coreea de Nord, făcând câţiva paşi alături de liderul ţării Kim Jong Un şi fiind astfel primul preşedinte american care a mers vreodată pe teritoriul acestei ţări, relatează AFP.

Liderul de la Casa Albă Casei Albe a trecut graniţa care marchează separarea celor două Corei, în satul Panmunjom, unde a fost semnat armistiţiul din 1953. Însoţit de liderul de la Phenian, miliardarul american a făcut câţiva paşi pe teritoriul nord-coreean.

„Este o zi minunată pentru lume”, a spus Trump. „Aceasta înseamnă că vrem să punem capăt unui trecut nefericit şi că încercăm să creăm un nou viitor”, a declarat liderul de la Casa Albă. Cei doi lideri şi-au strâns mâna.Preşedintele SUA Donald Trump a sosit duminică în Zona Demilitarizată (DMZ) dintre cele două Corei pentru o întâlnire istorică aşteptată cu numărul unu nord-coreean Kim Jong Un. Acesta a acceptat în ultimul moment o invitaţie a preşedintelui SUA de a se întâlni în DMZ, în momentul în care apropierea dintre cele două ţări dă semne de blocaj din cauza disputei asupra programului nuclear al Phenianului.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.