https://newsteam.ro/
Dăncilă a dat anunțul. Închisoare pe viață pentru criminali, violatori și pedofili
Ultima Ora Justiție Politic Social

Dăncilă, desființată de un deputat: A mințit în cazul ”Casa Groazei”!

Cătălin Drulă, președintele Comisiei pentru tehnologia informației și comunicații din Camera Deputaților, spune că premierul Viorica Dăncilă își bate joc d epoporul român și „ne aruncă praf în ochi” cu comitetul interministerial privind 112 pentru că există deja, de 11 ani, prin lege, un comitet cu același scop.

”Premierul Dăncilă anunță azi înființarea Comitetului interministerial privind 112.

Există deja PRIN LEGE un Comitet cu același scop, de 11 ani, condus de ministrul Comunicațiilor. Doar că NU ÎȘI FACE TREABA. În loc să-l dea afară pe ministru pentru asta, Dăncilă creează prin decizie un comitet identic ca să ne arunce praf în ochi. Bătaie de joc mai mare nici că se poate.

– CONTEXT

Legea care stă la baza sistemului 112 este OUG 34/2008.

În terminologia din ordonanță, termenul pentru ce numim „112” în mod obișnuit este Sistemul național unic pentru apeluri de urgență (SNUAU).

La art. 5 al legii este definit Comitetul național de coordonare a activității SNUAU care are ca responsabilități printre altele:- elaborarea de politici şi strategii privind funcţionarea, operarea şi dezvoltarea SNUAU, precum şi a serviciului de urgenţă 112 în România- coordonarea la nivel național, în mod unitar, a acțiunilor tuturor organismelor implicate în funcționarea SNUAU conform cerinţelor europene în domeniu.

Cine face parte din Comitetul SNUAU:- ministrul Comunicațiilor: președinte al Comitetului- directorul STS: vicepreședinte- Ministerul Afacerilor Interne, prin secretar de stat- Ministerul Sănătății, prin secretar de stat- ANCOM, prin vicepreșdinte

– CONCLUZIE

Deci avem un Comitet DEJA, definit prin lege, cu aceleași obiective, dar care NU ESTE ÎN STARE să își facă treabă.

Acest Comitet este responsabil pentru neimplementarea în România a Advanced Mobile Location/Emergency Location Service (AML/ELS) – sistemul de trimitere automată a poziției GPS a telefonului când se apelează 112 – deși efortul este relativ mic (probabil 1-2 luni de muncă și câteva zeci de mii de euro, în costuri).

Se ascund după un gigantic contract de modernizare a întregului sistem 112 care va dura ani de zile (nici licitația nu e gata), când de fapt pentru AML/ELS efortul necesar este miniscul în comparație.

În loc să-i tragă la răspundere pe cei care nu și-au făcut treaba, în primul rând ministrul Comunicațiilor care este președinte ale Comitetului existent, Dăncilă crează un nou Comitet cu aceiași membri și aceleași responsabilități.

Adică ne aruncă niște praf în ochi. E pur și simplu bătaie de joc față de cetățenii acestei țări. Totul e făcut doar de imagine. N-au pic de rușină și de jenă!”, scrie deputatul Cătălin Drulă.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.