"BP a aprobat invitația ministrului Eugen Teorovici la 'Ora Guvernului', luni, pe 25 februarie. L-am chemat pentru a da explicații pentru a da explicații pe OUG 114. OUG a distorsionat foarte mult mediul de afaceri și investiții.e Este o OUG nocivă, care ne-a făcut importatori de energie. Este o OUG care ar trebui abrogată pentru că nu duce decât la sărăcie în România. Ceea ce vom cere luni, atunci când domnul Teodorovici va fi în Parlament, este ca această OUG să dispară, pentru că reprezintă interesele a câtorva oameni", a declarat Cristina Prună, liderul deputaților USR, miercuri, la Parlament. OUG 114/2018, denumită și "Taxa pe lăcomie", prevede implementarea unor măsuri fiscale care a adus numeroase nemulțumiri din partea mai multor instituții, dar și companii.
Ultima Ora Economic Justiție Politic Social

Senatorul Cîțu acuză: Bugetul pe 2019 este ilegal. ”Toți vor răspunde, personal”

Senatorul liberal Florin Câțu face o demonstrație de specialitate pe marginea Legii bugetului de stat pe 2019.  Concluzia economistul Câțu este că acest buget încalcă legea. Mai mult: ”PSD+ALDE+UDMR sunt partași la distrugerea economiei naționale și se folosesc de legea bugetului de stat. Vă garantez că toți vor răspunde, personal”. Iată demonstrația:

”Bugetul Romaniei trebuie sa se intoarca in Parlament!

Va prezint, din nou, cum bugetul nu respect legislatia in vigoare.

1. Bugetul incalca art. 148 alin.(2) din Constituția României: ”(2) Ca urmare a aderării, prevederile tratatelor constitutive ale Uniunii Europene, precum şi celelalte reglementări comunitare cu caracter obligatoriu, au prioritate faţă de dispoziţiile contrare din legile interne, cu respectarea prevederilor actului de aderare.”

Romania a transpus in legislatia nationala Tratatului privind stabilitatea, coordonarea și guvernanță în cadrul UE (TSCG) , ratificat de România prin Legea nr.83/2012.

“Deficitul structural să nu depășească 1% din PIB (obiectivul bugetar pe termen mediu – OTM) sau să se înscrie pe o traiectorie de convergență către OTM agreată cu Comisia Europeană.”

Regula este stabilită prin prevederile art.3 alin.(1) din TSCG ratificat de România prin Legea nr.83/2012, iar potrivit prevederilor art.3 alin.(2) din același TSCG regula a fost preluată și în legislația națională prin modificarea Legii responsabilității fiscal-bugetare nr.69/2010, astfel încât aceasta se regăsește în prezent la art.7 din Legea nr.69/2010, republicată.

Bugetul pentru 2019 si Strategia Fiscal Bugetara pentru 2019-2021 nu respecata TSCG.

Mai mult decât atât, inclusiv Guvernul Romaniei a recunoscut: ”România trebuie să respecte anumite constrângeri în ceea ce privește deficitul bugetar, constrângeri instituite prin reglementări europene, unele dintre acestea fiind transpuse și în legislația națională, conform angajamentelor asumate de autoritățile române în anul 2012 prin semnarea Tratatului privind stabilitatea, coordonarea și guvernanță în cadrul UE (TSCG) , ratificat de România prin Legea nr.83/2012.”

Si tot Guvernul spune:“Totodată, potrivit dispozițiilor art. 3 alin.(1) lit.c) din TSCG „(c) părțile contractante pot să devieze temporar de la obiectivul lor pe termen mediu sau de la strategia de ajustare pentru atingerea acestuia doar în circumstanțe excepționale, astfel cum sunt definite la litera (b) de la alineatul (3)”, context bugetar care poate fi apreciat a nu se încadra în aceste circumstanțe.”

Conlcuzie: Guvernul Romaniei recunoaste ca incalca TSCG si ca NU ARE MOTIVE sa faca acest lucru.

2. Legea 69/2010 specifica in mod expres si cumulativ ca prezentarea bugetului se face insotita de doua declaratii pe propria raspundere.Art 30:(4) Guvernul are obligația de a prezenta Parlamentului un buget anual care să respecte principiile responsabilității fiscale, regulile fiscale, strategia fiscal-bugetară și orice alte prevederi ale prezentei legi, iar prim-ministrul și ministrul finanțelor publice vor semna o declarație ce atestă această conformitate, declarație care va fi prezentată Parlamentului împreună cu bugetul anual.

(5) În eventualitatea că Guvernul nu poate respecta condiția de conformitate prevăzută la alin. (4), prim-ministrul și ministrul finanțelor publice vor menționa în declarație abaterile, precum și măsurile și termenele până la care Guvernul va asigura conformitatea cu principiile responsabilității fiscale, cu regulile fiscale și cu strategia fiscal-bugetară.

(6) Consiliul fiscal va exprima o opinie cu privire la declarația menționată la alin. (4), inclusiv mențiunile prevăzute la alin. (5).

Aceste declaratii atesta , FOARTE IMPORTANT, “corectitudinea și integralitatea informațiilor din strategia fiscal-bugetară și conformitatea acesteia cu prezenta lege, țintele sau limitele pentru regulile fiscale și respectarea principiilor responsabilității fiscale.”

Mai mult arata ca bugetul si strategia fiscal bugetara “respecta principiile responsabilității fiscale, regulile fiscale, strategia fiscal-bugetară și orice alte prevederi ale prezentei legi”.

Dragnea a premeditat falsificarea datelor din buget si in OUG 114 a introdus derogari de la art 30 prezentat mai sus.

Art. 46 – (1) Prin derogare de la prevederile art. 29 alin. (4) din Legea responsabilității fiscal-bugetare nr. 69/2010, republicată, prim-ministrul și ministrul finanțelor publice semnează o declarație de răspundere prin care se atestă, exclusiv, corectitudinea și integralitatea informațiilor din Strategia fiscal-bugetară pentru perioada 2019 – 2021.(2) Prin derogare de la prevederile art. 30 alin. (4) din Legea nr. 69/2010, republicată, prim-ministrul și ministrul finanțelor publice semnează o declarație ce atestă exclusiv încadrarea proiectului de buget pe anul 2019 și perspectiva 2020 – 2022 în țintele, obiectivele și prioritățile asumate prin Strategia fiscal-bugetară pentru perioada 2019 – 2021.(3) Prevederile art. 30 alin. (5) din Legea nr. 69/2010, republicată, nu se aplică pentru planificarea bugetară pe anul 2019 și perspectiva 2020 – 2022.

DAR , foarte important, declaratiile pe propria raspundere RAMAN. Greseala majora a celor care au redactat OUG 114. Inteleg ca deja o parte au fost concediati.

Mai sunt multe motive pentru care bugetul trebuie intors. Estimarile CNSP, veniturile incluse in buget etc. Dar din punctul meu de vedere, cele doua prezentate de mine aici arata ca PSD+ALDE+UDMR sunt partasi la distrugerea economiei nationale si se folosesc de legea bugetului de stat. Va garantez ca toti vor raspunde personal”, arată economistul Florin Cîțu.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii