Senazațional: Parlamentarii puterii trec în opoziție!
Ultima Ora Economic Politic Social

Ce înțelege PSD prin ”creștere”: Importul de energie a crecut în România cu 137% într-un an

Institutul Național de Statistică (INS) a publicat ultimele date privind resursele de energie primară, respectiv cărbune, țiței, gaz metan și electricitate. Toate sunt pe plus la capitolul ”Importuri”. În ianuarie 2019, importurile de energie, pe total, au crescut cu 137% față de ianuarie 2018.

Ce înțelege PSD prin ”creștere”: Importul de energie a crecut în România cu 137% într-un an

Astfel, conform graficului INS, aproape jumătate din energia consumată de România în ianuarie 2019 a fost de import.

Importul de cărbune a crescut cu 10,5% mai mult decât anul trecut. Asta în condițiile în care România are rezerve de cărbune pentru încă 200 de ani, dar închide minele din Valea Jiului și, iată, preferă să importe. De ce? Pentru că impotul de cărbune aduce beneficii importatorului – firme de casă ale potentaților.

Importul de țiței a crescut cu 29,4%. La acest capitol trebuie spus că aproape fiecare  firmă care vinde combustibil la pompă vine cu țițeiul de acasă, respectiv din Rusia.

Doar OMV și Petromau producție autohtonă. Care, totuși nu diferă, ca preț, de cei care aduc țițeiul din Est.

Importul de gaze naturale a crescut și el cu 111%. Iar impotul de energie electrică a crescut, față de anul trecut, cu 23,1%.

Astfel, din totalul de resurse energetice consumate în ianuarei 2019, aproape jumătate au fost de import. Cum vor fi facturile anul acesta?

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.