Mircea Diaconu Șochează. Starea psihică a românilor este la pământ
Mircea Diaconu Șochează. Starea psihică a românilor este la pământ
Ultima Ora Politic Prezidențiale 2019

CCR e de neclintit. Mircea Diaconu e lovit crunt

CCR a respins contestația ALDE – Pro România împotriva deciziei BEC care stabilea necesară calitatea de partid parlamentar la momentul completării birourilor electorale pentru prezidențiale. Astfel, alianța care îl susține pe Mircea Diaconu nu va putea avea reprezentanți în secțiile de vot.

CCR e de neclintit. Mircea Diaconu e lovit crunt 1
Profetul aurul și ardelenii

„Contestaţia formulată de Alianţa Electorală «UN OM» împotriva Deciziei nr.32/D din 27 septembrie 2019 a Biroului Electoral Central; În urma deliberărilor, cu unanimitate de voturi, Curtea Constituţională a respins contestaţia. Hotărârea este definitivă şi se comunică Biroului Electoral Central”, arată CCR.

Biroul Electoral Central (BEC) a emis, sâmbătă, o decizie prin care calitatea de partid politic parlamentar trebuie îndeplinită la momentul completării birourilor electorale din țară și a biroului electoral pentru secțiile de votare din străinătate. De asemenea, BEC a stabilit, sâmbătă, prin tragere la sorți, ordinea pe buletinele de vot a candidaților la alegerile prezidențiale.

Primii cinci sunt Klaus Iohannis, Theodor Paleologu, Dan Barna, Kelemen Hunor și Viorica Dăncilă, conform unui comunicat de presă al BEC. Următorii candidați pe buletinele de vot sunt: Cătălin Ivan, Ninel Peia, Sebastian Popescu, John-Ion Banu, Mircea Diaconu, Bogdan Stanoevici, Ramona Bruynseels, Viorel Cataramă și Alexandru Cumpănașu, potrivit sursei citate, conform mediafax.ro

Norica Nicolai a declarat că, la şedinţa BEC de vineri, a fost discutată propunerea ca Mircea Diaconu să fie exclus din prima etapă a extragerii la sorţi pentru a stabili ordinea pe buletinele de vot. Ea acuza că este posibil ca Diaconu să nu poată fi reprezentat în secţiile de votare. Ea a mai anunţat că „Alianţa pentru un Om” urma să conteste decizia BEC, imediat după ce urma să fie publică.

BEC a anunțat, vineri, că lista candidaturilor rămase definitive la prezidențiale cuprinde 14 persoane.

Pe 12 octombrie este startul oficial al campaniei electorale.

Primul tur al alegerilor prezidențiale are loc pe 10 noiembrie iar al doilea tur pe 24 noiembrie. Conform unei hotărâri de Guvern, românii din străinătate vor putea vota la primul tur al alegerilor prezidenţiale între 8 şi 10 noiembrie, iar la al doilea tur între 22 şi 24 noiembrie.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.