600.000 de persoane vor fi scutite de CASS. Vezi care sunt condițiile
Ultima Ora Economic Politic Social

Bancherii s-au răzvrătit împotriva lui Dragnea. I-au dat decisiva înainte de alegeri

După ce în primele zile ale lunii, liderii PSD au ieșit public să arate cum noul indice ROBOR va genera rate mai mici pentru români, băncile reacționează și dau peste cap toate planurile puterii.

După intrarea în vigoare a noului indice, unele bănci au decis să mărească marja fixă la care se aplică acesta, astfel încât scăderea ratelor promisă de PSD rămâne doar o iluzie.

Nu toate băncile au decis însă să realizeze aceste modificări. Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, se arată deranjat de artificul găsit de bănci, însă specialiștii susțin că nu prea există mutări sau sancțiuni cu care guvernul să contracareze.

Totuși, Executivul ia în calcul reducerea taxelor de refinanțare pentru creditele mari. În momentul de față, dacă un român dorește refinanțarea creditului, are de achitat taxe care se pot ridica până la 1000 euro. Ministrul Finanțelor va discuta săptămâna viitoare cu reprezentanții Asociației Române a Băncilor, inclusiv despre taxele de refinanțare și soluțiile pentru reducerea lor.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.