Alertă! CEx cu scântei la PSD: Pe cine demite Viorica Dăncilă astăzi 1
Ultima Ora Politic

Alertă! CEx cu scântei la PSD: Pe cine demite Viorica Dăncilă astăzi

Viorica Dăncila va face remanieri la CEx PSD de astăzi. Printre numele vehiculate pentru schimbare se află Carmen Dan, ministrul de Interne, Teodor Meleșcanu, ministrul de Externe, și Ecaterina Andronescu, ministrul Educației.

Ministerul de Externe va rămâne la ALDE, funcția de ministru urmând să fie preluată de Ramona Mănescu, cea care a fost ministru al Transporturilor în Guvernul Ponta.

În ceea ce privește Ministerul de Externe, Carmen Dan urmează să fie înlocuită cu Nicolae Moga.

Sursele citate au mai afirmat că există presiuni ca Ana Birchall să fie schimbată din funcția de ministru al Justiției, însă aceasta va scăpa pentru moment pentru că PSD-ul încă nu a găsit o persoană care să fie pe placul partidului și, în același timp, să fie și acceptată de președintele Iohannis.

Și Ecaterina Andronescu ar urma să plece din Guvernul Dăncilă. Pentru funcția de ministru al Educației se are în vedere un profesor universitar, însă cei de la PSD nu sunt siguri că aceasta va accepta să preia funcția de ministru.

Duminică, Viorica Dăncilă a anunţat că la CEx al PSD de luni vor fi făcute propuneri şi pentru funcţiile de vicepremieri conduse interimar de Ana Birchall şi Eugen Teodorovici. Premierul a mai precizat că după Comitetul Executiv al partidului va avea o discuţie şi cu preşedintele Klaus Iohannis.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.