Dăncilă aruncă Bomba. Adoptă cea mai controversată Ordonanță. Toate se vor schimba
Ultima Ora Economic Politic Social

Tic-Tac: Bugetul va fi adoptat vineri. Primarii mai au o zi de negociere. După care… închid primăriile

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat, miercuri seara, că guvernul va adopta vineri bugetul şi că până atunci vor fi lămurite şi aspecte care nemulţumesc primarii. Aceștia au spus că Bugetul 2019 este o catastrofă și că vor fi obligați să închidă primăriile.

Tic-Tac: Bugetul va fi adoptat vineri. Primarii mai au o zi de negociere. După care... închid primăriile

Viorica Dăncilă a susţinut că adoptarea bugetului de către guvern nu este în pericol. „Atâta timp cât bugetul pe anul acesta nu este mai mic decât bugetul pe anul trecut, în momentul în care avem creşteri pe anumite segmente, eu cred că acest buget nu este în pericol. Dar mai multe detalii legate de buget le voi da la începutul şedinţei de guvern de vineri, când vom şi adopta bugetul. Vineri se adoptă bugetul în guvern. Eu cred că până atunci vom lămuri toate aceste lucruri. Ştiţi foarte bine că nu totdeauna poţi să-i mulţumeşti pe toţi, totdeauna şi într-o familie sunt membri care sunt nemulţumiţi. Esenţial este să ai certitudinea că deciziile pe care le iei sunt decizii corecte, nu sunt decizii îndreptate împotriva unei localităţi sau împotriva cuiva. Sunt decizii care reglementează, sunt decizii care aplică principiul coeziunii, pentru că dacă noi vrem coeziune la nivel european, trebuie ca această coeziune să existe şi la nivel intern şi să ajutăm şi localităţile mai mici, şi oraşele mai mici, şi municipiile şi judeţele mai sărace, adică trebuie ca acest principiu să funcţioneze nu numai pe plan european, ci şi pe plan intern”, a spus Viorica Dăncilă la România Tv.

Pe de altă parte, priamarii mai multor loclaități din România s-au plâns că actuala formă a bugetului este catastrofală și că vor fi obligați să închidă primăriile dacă nu se alocă fonduri suplimentare adminsitrațiilor locale. În acest moment, negocierile sunt foarte încordate între Guvern și Asociația Municipiilor din România.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.