Premierul Viorica Dăncilă a declarat că va vota referendumul!
Ultima Ora Economic Politic Social

Ședință cu scântei în biroul lui Dragnea. Vrea să ia banii serviciilor secrete

Ședință importantă la Parlament.  Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, se află în biroul lui Liviu Dragnea de la Camera Deputaților, acolo unde liderii coaliției discută despre bugetul pe 2019.

Surse politice au declarat, pentru MEDIAFAX, că la întâlnire urmează să participe și premierul Viorica Dăncilă și liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu.

Cea de-a doua întâlnire a coaliției vine după luni a avut loc o ședință în biroul de la Camera Deputaților al lui Liviu Dragnea. La discuțiile de luni care au durat aproape cinci ore au luat parte și premierul Viorica Dăncilă, ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici, ministrul Muncii Marius Budăi, președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu și secretarul general al ALDE Daniel Chițoiu.

La finalul întâlnirii de luni, niciunul dintre aceștia nu a făcut declarații de presă.

Liviu Dragnea a spus, duminică seară, după discuțiile despre buget în Comitetul Executiv al PSD, că intenționează ca o sumă importantă din fondurile serviciilor secrete să ajungă la Sănătate, pentru programele destinate copiilor, precum alocarea de vitamina D sau schemele pentru diabetici.

Bugetele Serviciului Român de Informaţii, al Serviciului de Informaţii Externe, al Serviciului de Protocol şi Pază şi al Servicului de Telecomunicaţii speciale au creşteri, conform proiectului de buget cuprinse între 4,8% şi 69% faţă de anul trecut.

Conform proiectului, bugetul SRI este de 2,4 miliarde lei, cu o creştere de 4,8% faţă de anul trecut, cel al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale de 604 milioane lei, cu o creştere de 69%, bugetul SPP de 233 milioane lei, în creştere cu 20% iar bugetul SIE de 309 milioane lei, în creştere cu 8,5%.

Guvernul ar putea amâna ședința de marți, în care ar trebui adoptat bugetul, pentru ziua de vineri, au spus surse politice, pentru MEDIAFAX. Premierul Viorica Dăncilă spunea, duminică, că se fac toate eforturile pentru ca bugetul pentru acest an să fie adoptat, marți, de Executiv.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.