Tudose
Ultima Ora Europarlamentare 2019 Justiție Politic Social

Mihai Tudose despre PSDragnea: E incalificabil să trimiţi Jandarmeria să BATĂ PROTESTATARI

Fostul premier PSD-ist Mihai Tudose – înrolat, recent, în Pro România – a dezvăluit pentru Podul.ro, culisele scandalului dintre Liviu Dragnea și comisarul european Corina Crețu, scandal care a dus, finalmente, la defectarea celei din urmă: supărat că social-democrata nu a susținut, la Bruxelles, acțiunile coaliției PSD-ALDE îndreptate împotriva Justiției, teleormăneanul a exclus-o din orice jocuri privind o nouă candidatură la PE pe lista celor trei trandafiri.

Mihai Tudose despre PSDragnea: E incalificabil să trimiţi Jandarmeria să BATĂ PROTESTATARI

Eliberat de apartenența la PSD, fostul premier dă cărțile pe față și critică atacurile la Justiție care vizează doar rezolvarea unor dosare, spețe cu adresă, și trage un veritabil semnal de alarmă cu privire la gravele violențe săvârșite pe 10 august, în Piața Victoriei: ”E incalificabil să trimiți Jandarmeria să bată protestari! Este grav că s-a ajuns la așa ceva”.

De asemenea, Mihai Tudose atrage atenția că niciun fost premier PSD nu mai activează, în prezent, în principalul partid de guvernământ, ceea ce spune multe despre ”epoca” Dragnea.

”Prăbușirea PSD în preferințele electoratului se simte și e prezentată în toate sondajele de opinie date publicității. Însă alegerile europarlamentare vor reprezenta primul test real pe care partidele îl vor da după doi ani – atunci vom afla procentele adevărate, la zi, fiindcă unele sondaje încă presupun o serie de probleme: vă amintesc că am trecut și prin situația ciudată ca PSD să plătească un sondaj în care guvernul condus de mine – așadar, un guvern în care PSD era majoritar – să fie prezentat în dreptul unor procente scăzute. În aceast sens, alegerile europarlamentare vor reprezenta un moment al adevărului. Atunci nu vor mai conta sondajele făcute de unii și de alții cu o adresă sau alta, ci doar rezultatele obținute la urne.

Evident că la euroalegeri vor conta foarte mult oamenii pe care îi ai pe listă. PSD a avut-o pe Corina Crețu, care este comisar european, dar Liviu Dragnea a găsit de cuviință să se certe cu un om care ar fi însemnat un plus enorm pe lista partidului. Dragnea a preferat să ofere altcuiva poziția eligibilă care i se cuvenea Corinei Crețu, deși vorbim despre o profesionistă care a adus sume importante pentru România. Ca premier am adus bani mulți în România cu ajutorul Corinei Crețu, bani pe care țara noastră nu i-ar fi accesat fără eforturile ei – vă dau doar un exemplu: 600 milioane de euro pentru SMURD și ISU. Ei bine, Liviu Dragnea a ales să se certe cu un astfel de om de valoare, și asta nu din motive intelectuale, ci pur și simplu pentru că nu a mai vrut-o pe lista pentru Parlamentul European, întrucât Corina Crețu a refuzat să spună la Bruxelles ceea ce dorea conducerea PSD. Pe de altă parte, vă atrag atenția cu privire la o ciudățenie: niciun fost premier PSD nu se mai află în PSD. Asta spune multe, foarte multe.

Vedeți dumneavoastră, toată lumea este de acord că în Justiție trebuie făcut ceva – o punere în acord cu o serie de decizii ale CCR, cu decizii ale Uniunii Europene, dar și corectarea unor abateri grave, acolo unde acestea au avut loc. Însă una este să armonizezi niște decizii și să corectezi cu bună-credință niște aspecte, iar alta e să declanșezi o ofensivă permanentă împotriva Justiției și să te intereseze doar rezolvarea unor anumite spețe, dosare. Așa ceva este profund incorect.

De aceea iese lumea în stradă și protestează, fiindcă toate acestea fac mult rău și se văd cu ochiul liber. Cât am fost premier, m-a preocupat faptul că iese lumea în stradă și uneori am reușit să port un dialog cu protestarii, fiindcă nu-i poți ignora pe românii nemulțumiți. Eu am dialogat cu ei, înainte de a pleca de la Palatul Victoria, ce a urmat după, pe 10 august… E incalificabil să trimiți Jandarmeria să bată protestari. Este grav că s-a ajuns la așa ceva”, a declarat Mihai Tudose pentru Podul.ro.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.