Liberalii nu îl vor pe omul lui Dragnea la butoanele alegerilor: Este cercetat penal
Ultima Ora Justiție Politic Social

Liberalii nu îl vor pe omul lui Dragnea la butoanele alegerilor: Este cercetat penal

Prim-vicepreședintele PNL Raluca Turcan a cerut duminică dimineață PSD-ului să retragă candidatura lui Mircea Drăghici, cercetat penal, pentru funcția de președinte al Autorității Electorale Permanente (AEP). ”Să nu mai putem avea încredere în rezultatul alegerilor pentru că Liviu Dragnea își pune un apropiat suspectat de corupție să le gestioneze și controleze”, spune Raluca Turcan.

Liberalii nu îl vor pe omul lui Dragnea la butoanele alegerilor: Este cercetat penal

Audierea candidaților pentru șefia AEP va avea loc marți, începând cu ora 13:00, în Comisia juridică a Camerei Deputaților.

PNL solicită PSD retragerea propunerii lui Mircea Drăghici de la conducerea AEP. Această propunere reprezintă furt cu premeditare! PSD urmărește să fure alegerile! PSD urmărește să deturneze banii acestei instituții!

– Dragnea și PSD au majorat, în ultimii 2 ani, de aproape 20 ori bugetul AEP. Aproape jumătate din acești bani merg la PSD prin finanțarea partidelor politice.

– Exact ca în urmă cu 30 de ani, există pericolul să nu mai putem avea încredere în rezultatul alegerilor pentru că Liviu Dragnea își pune un apropiat suspectat de corupție să le gestioneze și controleze! Acest lucru va conduce cu siguranța la o serie de abuzuri în perioada electorală și postelectorală:ℹ️– Blocarea candidaturilor pentru opoziția incomodă; ℹ️– Blocare accesului opoziției la canalele media și la spațiile de publicitate; ℹ️– Invalidarea dosarelor de candidaturi, invalidarea listelor de susținători;ℹ️– Controale, amenzi, hărțuiri și intimidări ale adversarilor. De aici până la falsificarea rezultatelor alegerilor este doar un pas foarte mic. Din cauza motivelor invocate PNL solicită retragerea lui Mircea Drăghici și consideră oportună propunerea unui candidat comun al opoziției parlamentare pentru conducerea #AEP. Profesionist, corect, bun cunoscător al legislației și instituției.

– Această persoană trebuie să asigure:ℹ️– Cheltuirea banilor publici în mod transparent și legal;ℹ️– Accesul tuturor competitorilor politici la informații și la spații de comunicare;ℹ️– Egalitate de tratament pentru toate partidele politice;ℹ️– Lege aplicată corect tuturor partidelor politice”, se arată în comunicatul făcut public de Raluca Turcan.

Menționaă că AEP are alocat pentru partidele parlamentare, pe anul 2019, suma de 100 de milioane de euro.

Liberalii nu îl vor pe omul lui Dragnea la butoanele alegerilor: Este cercetat penal

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.