Alertă în justiție. Se cere anchetarea Adinei Florea și a șefului său. Acuzați de scurgere de informații și manipulare
Ultima Ora Justiție Politic Social

Video. Gheorghe Stan și Adina Florea și-au periat locul de muncă în public, de teamă că se desființează

Procurorul sef al Sectiei speciale, Gheorghe Stan, si adjunctul sau, Adina Florea, au sustinut, joi, o declaratie de presa in care au tinut sa faca precizari privind relatia Sectiei pentru investigarea magistratilor, pe care ei o conduc, cu Augustin Lazar, precum si situatia dosarelor ”Tel Drum” si ”Laura Codruta Kovesi”. Cei doi au refuzat sa raspunda la intrebarile jurnalistilor. A vorbit doar Gheorghe Stan, care a s-a repezit să iasă primul din sală, după declarație, fără să o lase pe Adina Florea să iasă prima pe ușă, ca femeie. 

Adina Florea, LIVE, la Digi FM

Adina Florea, procuror-șef adjunct al Secției speciale de anchetare a magistraților din cadrul Parchetului General, face declarații, în direct.

Publicată de Digi FM pe Joi, 28 februarie 2019

Principalele declaratii:

Gheorghe Stan:

– Sectia a preluat 1422 de dosare aflate in curs de solutionare, cu vechime de cel putin doi ani

– Am intampinat obstacole din partea procurorului general in ce priveste baza logistica

– In acest context, legiuitorul a trebuit sa intervina in mod exceptional

– Alegatiile privind scoaterea sectiei de sub autoritatea procurorului general sunt lipsite de orice fundament

– Solicitarea de la DNA a unui dosar amplu mediatizat s-a bazat pe fapte savarsite de trei procurori si cinci judecatori

– Privitor la plangerea impotriva unor oficiali europeni, indelinea toate conditiile de forma, trebuia sa fie concretizata prin deschiderea unui dosar penal.

Mentionam ca judecatorii Tribunalului Bucuresti solicita suspendarea activitatii Sectiei de investigare a infractiunilor din Justitie pana la pronuntarea presedintelui Curtii de Justitie a Uniunii Europene intr-o cauza deschisa de Asociatia Forumul Judecatorilor din Romania si Asociatia Miscarea pentru Apararea Statutului Procurorilor.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.