Conferinţă internaţională despre "Viitorul Europei”, miercuri, la Sibiu
Ultima Ora Exclusiv Justiție Politic Social

EXCLUSIV. DISPERARE: PENSIONARII I-AU SCRIS LUI IOHANNIS. GUVERNUL LE FURĂ BANII. EXECUTIVUL A ÎNCĂLCAT 5.000 DE HOTĂRÂRI JUDECĂTOREȘTI CÂȘTIGATE DE VÂRSTNICI

Instituția Prezidențială a primit un memoriu disperat din partea Asociației Pensionarilor ”Dreptate și Adevăr” din Turnu Măgurele. Vârstnicii au arătat că noua Lege a pensiilor, atât de lăudată de PSD, le va crește pensile… în jos! Sunt vizați în special 5.000 de pensionari care au câștigat în instanță dreptul de  a li se calcula punctual de pensie la stagiul de cotizare 20. Aceștia, prin noua recalculare, vor primi pensiile diminuate, în 2021, cu sume între 700 și 1.000 de lei!

DISPERARE: PENSIONASRII I-AU SCRIS LUI IOHANNIS. GUVERNUL LE FURĂ BANII. EXECUTIVUL A ÎNCĂLCAT 5.000 DE HOTĂRÂRI JUDECĂTOREȘTI CÂȘTIGATE DE VÂRSTNICI

”S-a stabilit prin noua lege respectiv art.85 aln.1 care prevede:  ca pensia se calculeaza prin inmultirea nr. Total de puncte obtinute de pensionar in toata activitatea cu VALOAREA PUNCTULUI DE REFERINTA care va fi de 75 lei si a fost obtinut prin impartirea  valori punctului de pensie la nivelul mediu al stagiului de cotizare prevazut de legislatia anterioara respectiv 25.

În cazul unui care are acum stagiul de  cotizare 20 ani corespunzator grupei 1 de munca, calculul este următorul:

– Pensie noiembrie 2018 -2200 lei

Asta înseamna ca are punctajul 2 puncte și total puncte realizate 40.

– Pensia lui în sept 2021 va fi valoare punctajului anual 1875 înmulțit cu 2 punctajul anual rezulta o pensie de 3750.

–  după marea recalculare va avea pensia obținută înmulțind cele 40 puncte punctaj realizat cu 75 punctul de referință rezultând o pensie de 3.000 lei, deci o pensie mai mica cu 750 lei”, spun pensionarii în memoriu.

Concluzia este că pensiile care sunt calculate pentru condiții speciale, aproxiamtiv 100.000 în toată țara, vor fi diminuate prin calculele stipulate de noua Lege a pensiilor. Adică le va crește pensia în jos!

Din toate cazurile, 5.000 sunt penale, adică ar trebui să conducă la dosare penale pentru cei care au promovat noua Lege a pensiilor. Asta pentru că 5.000 de pensionari au câștigat dreptul de a li se calcula punctul de pensie la ”stagiul de cotizare 20” în INSTANȚĂ. Cu toate acestea, noua Lege șterge aceste hotărâri judecătorești și le reface acestor oameni calculul punctului de pesni la ”stagiul de cotizare 25”. De ce? Pentru că poate!

”Acest lucru va duce la micșorarea pensiilor la grupele speciale cu sume între 700 și 1.000 de lei. Este inadminsibil. Ne-am mai confruntat cu o problemă asemănătoare, în 2017, când grupele 1 și 2 trebuiau băgate în pensie, pentru că fuseseră scoase abuziv, anterior. Noi am avertizat că la recalculare, gândită greșit, pensinarii vor fi pensiile diminuate, în loc să fie crescute. Nici atunci nu am fost luați în seamă, dar când au început să vină fluturașii era să se declanșeze răscoală națională: crescuseră pensiile… în jos. Le diminuaseră din greșeală, au spus ei. Ca atare, au sistat aplicarea acelor creșteri. Nici astăzi oamenii nu își primesc drepturile pentru grupele 1 și 2 de muncă, ceea ce nu este este legal și normal”, ne-a explicat Filip Dumitrof, președeintele Asociației Pensionarilor ”Dreptate și Adevăr”.

 

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.