Huiduit peste tot, Dragnea, disperat, apelează la ultima soluție: ”Guță Nicolae magnificul” a compus maneaua PSD
Ultima Ora Politic Sănătate Social

Dezastru: Medicii fac zob intenția lui Dragnea de a îndopa copiii cu vitamina D

Medii îl fac zob pe Dragnea, în contextul declarației că vrea să adminstreze copiilor vitamina D. ”Eu mă gândesc la un program de acordare gratuită pentru toţi copiii din România de vitamina D”, a spus ieri liderul PSD. Specialiștii se opun unei asemenea măsuri care poate deveni periculoasă pentru cei mici.

Dezastru: Medii fac zob intenția lui Dragnea de a îndopa copiii cu vitamina D

”Ăștia au vrut să le dea miere de albine copiilor, care-i zăhărel în plus, când obezitatea infantilă e la cote alarmante. Acum vor să-i îndoape cu vitamina D, care e recomandată cu indicații restrânse, clare, nicidecum în masă. Urmează detox și homeopate, sunt convins”, scrie medicul Vasi Rădulescu pe Facebook.

Dezastru: Medii fac zob intenția lui Dragnea de a îndopa copiii cu vitamina D

La rândul său, Vlad Mixich, expert în politici publice în domeniul Sănătăţii, avertizează că administrarea vitaminei D la copii, fără discernământ, poate fi dăunătoare:

„Eu mă gândesc la un program de acordare gratuită de vitamina D pentru toți copiii din România”, zice domnul Dragnea vorbind despre un subiect serios cum e bugetul țării, unde nu ar trebui să facă declarații la mișto sau neinformate.

Păi vă gândiți prost (din nou), domnule Dragnea, vă gândiți după ureche sau după interesele afaceriștilor prieteni.

Organizația Mondială a Sănătății spune în prezent că NU există suficiente date care să dovedească că suplimentele de vitamina D acordate copiilor prin programe în masă chiar sunt eficiente în a preveni malnutriția. Deci Organizația Mondială a Sănătății NU recomandă deocamdată astfel de programe! (aici puteți citi recomandările OMS www.who.int/elena/titles/vitamind_infants/en/)

Mai mult, mai spune OMS, vitamina D poate fi utilă doar copiilor cu risc crescut de rahitism care beneficiază de expunere solară limitată (ca cei din zonele arctice) sau la cei cu pigment închis al pielii.

Din ce știm noi, care nu beneficiem de IQ-ul ridicat specific guvernului dumneavoastră, în România nu sunt majoritari nici copiii de eschimoși, nici cei de negri, dar nah… la ce consilieri aveți, ne putem aștepta la orice.

Da, ar fi util un program național pentru stimularea unei alimentații sănătoase a copiilor din România (de pildă prin încurajarea alăptatului la sân, unde stăm rău), ar fi o chestiune de ‘siguranță națională’. Dar un program în care să dai, cum făceau comuniștii, vitamina D nediscriminat la tot poporul că deh, vin alegerile și e nevoie de voturi… Așa ceva ar fi util doar pentru siguranța firmelor acoperite ale stimabilului Vâlcov, bun prieten al domnului Dragnea.

Precizare pentru părinți: existe diferențe consistente între o recomandare medicală făcută într-un caz particular și o recomandare de politică de sănătate destinată unei populații numeroase (ce face dl Dragnea abuzând de funcția sa). Astfel, deși administrarea de vitamină D bebelușului dumneavoastră poate fi foarte folositoare, un program care să dea gratuit vitamina D „tuturor copiilor din România”, nediferențiat pe categorii de vârstă, populație, risc, etc, nu este recomandat în prezent putând produce mai multă risipă inutilă a unor fonduri prețioase care pot fi folosite mai eficient pentru sănătatea românilor”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.