Avocatul Poporului s-a autosesizat în cazul elevei decedate de la Colegiul Național Gheorghe Lazăr
Victor Ciorbea
Ultima Ora Economic Justiție Politic Social

Avocatului Poporului a descoperit de ce merge prost România: sunt probleme la metrou

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu privind situatia de la Metrorex legata de posibile defectiuni la materialul rulant.

Avocatului Poporului a descoperit de ce merge prost România: sunt problemele de la metrou

„Avocatul Poporului a luat cunoştinţă din mass-media de faptul că 15.000 de cetăţeni au semnat o petiţie prin care solicită instalarea panourilor de siguranţă în staţiile de metrou, pentru securizarea peroanelor. Aceste structuri de siguranţă sunt transparente, din plexiglas sau sticlă securizată şi sunt folosite pe peroanele din alte ţări pentru a împiedica oamenii să ajungă pe şinele metroului”, se arată în comunicat.

Metrorex anunţă că se fac studii pentru lucrarea respectivă şi că circulaţia trenurilor de metrou cu călători se desfăşoară în siguranţă.

Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a articolului 22 din Constituţia României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică, anunţă Avocatul Poporului.

Avocatul Poporului mai spune că sesizarea vizează şi posibile nereguli în ceea ce priveşte siguranţa călătorilor care folosesc metroul.

La rândul lor, reprezentanţii Metrorex au transmis că circulaţia trenurilor de metrou cu călători se desfăşoară în condiţii de siguranţă.

 

 

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii