Week-end de groază pentru Viorica Dăncilă. Toți s-au unit împotriva premierului. ”Pleacă” 1
Viziunea PSD: Pactul Național pentru Bunăstarea Românilor, o măsură necesară pentru români și România
Ultima Ora Breaking News Politic Prezidențiale 2019

Week-end de groază pentru Viorica Dăncilă. Toți s-au unit împotriva premierului. ”Pleacă”

Premeirul Viorica Dăncilă nu a avut parte de un week-end liniștit. Șefa Guvernului a avut de suportat furia adversarilor politici.

Sâmbătă, la Congresul USR în care se desemnează candidatul la alegerile prezidențiale, lui Dăncilă i s-a cerut să demisioneze le la Palatul Victoria.

Congresul USR a început, sâmbătă, la Teatrul Național București, cu melodia binecunoscută din celebrul serial Ürzeala Tronurilor. Președintele PSD București, Roxana Wring, a declarat că formațiunea își va alege candidatul la prezidențiale și că oameni precum Dăncilă sau Firea trebuie să plece.

„Suntem aici pentru că USR a crescut. Avem mai mulți membri, mai multe voturi. Am obținut aproape 40% din voturile la alegerile europarlamentare și am venit cu propuneri și soluții pentru București. Acest Congres vine să deschisă o nouă etapă politică. Congresul de azi este unul al maturității. Vom alege un prezidențiabil, vom face modificări la statut și suntem aproape să finalizăm un parteneriat cu PLUS. Sunt opțiuni de partid mare. Sunt opțiuni de partid care va conduce adminsitrația centrală și locală, începând cu 2020. Sunt opțiuni capitale pentru USR, dar mai ales pentru România”, a declarat Roxana Wring.

Președintele USR București a spus, în debutul Congresului USR, că din 2020 USR trebuie să guverneze.

„Viorica Dăncilă trebuie să plece, Gabriela Firea trebuie să plece. În 2020, toți hoții și incompetenții trebuie scoși din adminsitrația publică și locală. Cu asta mai avem de luptat. Avem de schimbat mentalități, viziuni învechite, avem de schimbat legi date pentru infractori. Deciziile noastre de azi vorbesc despre deciziile noastre de mâine. Ceea ce se întâmplă azi spune ce se va la Palatul Victoria și în administrația publică. Nu e nici Game of Thrones, nu e bussiness as usual, e testul unei maturități”, a completat Roxana Wring.

Câteva sute de delegați ai USR s-au reunit, sâmbătă, pentru a alege candidatul partidului la prezidențiale. În competiție sunt înscriși liderul USR Dan Barna, senatorul Mihai Goțiu, Dumitru Stanca și Dragoș Dinulescu. În aceeași zi se va întruni și Consiliul Național al PLUS.

Consiliul Național al PLUS se va desfășura tot sâmbătă, în vederea desemnării candidatului PLUS la la prezidențiale și la Primăria Generală a Capitalei. Vor exista și decizii referitoare la organizarea internă a partidului și stadiul negocierilor care au loc, în aceste zile, la nivel european, a anunțat formațiunea, într-un anunț de presă.

De la ora 13.00, președintele PLUS Dacian Cioloș va susține o conferință de presă, pentru a informa asupra deciziilor luate de partid în cadrul Consiliului Național, relatează mediafax.ro.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.