rezultate exit poll
Ultima Ora Politic

Vremea nuanțelor a trecut – alegerile din 26 mai ar putea fi ultimele libere

„Cu doar 3 milioane de voturi obținute la alegerile din 2016, PSD își arogă dreptul constituțional de a schimba România dintr-o democrație perfectibilă într-un stat slab al bunului plac exercitat de Liviu Dragnea. Democrația are problemele ei peste tot în lume, iar neprezentarea la urne este și acesta un drept, însă consecințele sunt cât se poate de palpabile: prin alegeri libere, un partid cu apucături mafiote poate să ia prizonieră toată populația și să o reducă la tăcere.

Nu cred că trebuie să ne mai fie frică de cuvinte mari în fața schimbării cursului istoriei României. La trei decenii de la Revoluție, fostul Partid Comunist Român, rebotezat în PSD, a preluat din nou cu totul puterea și a slăbit toți anticorpii constituționali și democratici în tăvălugul său spre acapararea totală a statului. Ordonanțele recente ale lui Tudorel Toader, iminenta numire a lui Mircea Drăghici la Autoritatea Electorală Permanentă, controlul politic asupra unei bune părți a Curții Constituționale sau plenului CSM sunt doar partea cea mai vizibilă a unei invazii de slugi obediente de la cel mai mic nivel, local, și până la cele mai înalte funcții de reprezentare. De la un premier-marionetă și până la ultimul funcționar corupt dintr-o instituție deconcentrată – toți fac parte dintr-o țesătură odioasă menită să-i pună România la picioare lui Liviu Dragnea.

De neconceput până în urmă cu scurt timp, țara noastră riscă să fie scoasă din Uniunea Europeană de o gașcă hulpavă care își dorește doar să poată fura banii tuturor românilor fără a mai da vreodată socoteală pentru asta. Or, PSD vrea să se asigure că va guverna niște decenii de-acum încolo în România pentru ca roata istoriei să nu se mai învârtă în direcția democrației și să-i lase din nou vulnerabili.

România nu mai cunoaște putreziciunea doar la vârf, la nivel de elite, ci pare să fi fost așezată cu totul pe un fundament de incompetență, lipsă de școală și furt calificat. Doar cu oștirile pregătite puteau Dragnea și sluga sa Tudorel Toader să dea atacul final la statul de drept. Spectacolul grotesc al declarațiilor de grădiniță, împiedicate și incoerente date de miniștrii români la Bruxelles reprezintă oglinda fidelă a puterii hidoase instaurate de un lider complexat și paranoic precum Liviu Dragnea.

Doar că rușinea nu este doar a PSD-ului sau a președintelui său cu apucături de Erdogan! Rușinea o suportăm, în primul rând, noi toți. Iar dacă opera de violare a statului român de către Dragnea și oștirea sa lobotomizată va fi desăvârșită, atunci noi toți vom deveni prizonieri între granițele care pot oricând să se prefacă în ziduri înalte.

Momentul este unul mult prea grav pentru a mai duce războaie în interiorul propriilor noastre partide politice sau între partidele care încă își mai doresc democrație în România. Vremea nuanțelor a trecut! Dacă vrem să ne salvăm, atunci nu putem face acest lucru decât luptând pentru a ne depăși diferențele și a ne apropia prin lucrurile simple în care credem: domnia legii, dezvoltarea României prin investiții publice de amploare, apartenența la Uniunea Europeană și NATO și respectarea tuturor angajamentelor față de partenerii noștri strategici.

În 26 mai dăm un vot pentru democrație și pentru libertate, nu pentru liste de partid sau pentru niște posturi bine plătite la Bruxelles în plus! Avem datoria de a trimite în Parlamentul European oameni care să respecte Uniunea Europeană, nu să o saboteze din interior! Și să nu uităm: s-ar putea să fie ultima noastră șansă de a vota liber!” a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro Marius Bodea, Deputat PNL

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.