ȘOC la Primăria din Voluntari condusă de soțiu Gabrielei Firea, Florentin Pandele
ȘOC la Primăria din Voluntari condusă de soțiu Gabrielei Firea, Florentin Pandele
Exclusiv Justiție Ultima Ora

ȘOC la Primăria din Voluntari condusă de soțul Gabrielei Firea, Florentin Pandele. Doi funcționari reținuți pentru Șpagă de 8.000 de euro

Doi bărbați din cadrul Primăriei Voluntari, condusă de soțul Gabrielei Firea, Florentin Pandele au fost reținuți pentru trafic de influență.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti pentru trafic de influenţă, fiind acuzaţi că au cerut 8.000 de euro de la nişte persoane cărora le-au promis intervenţii la funcţionari din cadrul Primăriei Voluntari pentru rezolvarea situaţiei juridice a unui unui teren.

Dosarul a fost constituit în urma unui denunţ formulat în cursul lunii februarie de persoanele cărora li s-au solicitat cei 8.000 de euro.

”La data de 15.05.2024, într-o cauză constituită ca urmare a formulării unui denunţ încursul lunii februarie 2024, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureştiau dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpații B.G. și M.G.M., cercetați pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi, respectiv, complicitate la trafic deinfluență, probele administrate în cauză până în prezent conturând următoarea situaţie defapt:

În perioada august 2022 – iunie 2023, inculpații B.G. și M.G.M. au susținut față demartorii denunțători că inculpatul B.G. are influență asupra funcţionarilor publici din cadrul Primăriei Voluntari astfel încât îi poate determina pe aceştia să elibereze documentele decare denunţătorii aveau nevoie pentru rezolvarea situaţiei juridice a unui teren situat în orașul Voluntari, inculpații pretinzând și primind în acest scop suma de 8000 de euro.

În data de 15.05.2024, inculpații au fost reţinuți pentru o durată de 24 de ore, iar îndata de 16.05.2024 a fost sesizat Tribunalului Bucureşti cu propunere de luare a măsuriiarestării preventive față aceștia pentru o durată de 30 de zile.Cercetările sunt efectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Grupuri Infracționale Violente din cadrul Direcţiei Generale de Poliție a MunicipiuluiBucureşti, beneficiind de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul InspectoratuluiGeneral al Poliției Române.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesuluipenal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesualde administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângăprincipiul prezumţiei de nevinovăţie”, arată Parchetul General.

Primaria Voluntari
Primaria Voluntari

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.