Atac incendiar la Sorina Pintea. ”Medicul Ștefan Quai, o nouă victimă a unui sistem de sănătate bolnav”
Sorina Pintea, mesaj pentru viitorul ministru al sănătății. Ce sfaturi dă
Ultima Ora Sănătate

Vizita Sorinei Pintea la spitale nu a rămas fără urmări. Personal medical concediat

Asistenta șefă de la secția Neurologie a Spitalului Județean Constanța a fost schimbată din funcție, după controlul ministrului Sănătății, care a găsit „dezastru” în secții, iar o asistentă din UPU și directorul de îngrijiri au fost sancționați cu avertisment, respectiv atenționare.

Trei din angajații Spitalului Județean Constanța au fost sancționați după ce duminică noaptea ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a făcut o vizită inopinată în spital, declarând că a fost în secțiile de Neurologie, Cardiologie și Pediatrie și a găsit „dezastru este în secția Neurologie! Dezastru, mizerie, debandadă, o lipsă de organizare totală”.

Astfel, s-a dispus încetarea mandatului de asistent șef interimar pentru asistenta din Secția Neurologie, avertisment scris asistentei medicale din cadrul secției UPU-SMURD Constanța, care a fost de serviciu în zona de triaj în data de 7 aprilie, iar directorul de îngrijiri a primit o atenționare privind intensificarea controalelor pe secțiile unității.

„Menționăm că niciuna dintre salariate nu a mai fost sancționată până în prezent, iar deciziile au fost luate în conformitate cu prevederile legale din Codul muncii, coroborat cu prevederile Regulamentului Intern al SCJU Constanța”, arată, într-un comunicat de presă transmis vineri, reprezentanții SCJU Constanța.

De asemenea, în secția de Neurologie vor începe lucrări de igienizare.

„O procedură similară a avut loc și în anul 2016, iar în anul 2018 a fost înlocuit tot mobilierul – paturi, saltele, noptiere, mese și scaune. Facem însă precizarea că secția Clinică Neurologie nu a fost niciodată reabilitată, urmând ca lucrările să înceapă după finalizarea reabilitării secției Obstetrică Ginecologie 1”, mai arată sursele citate.

Ministrul Sorina Pintea a spus, după vizită, că a găsit „dezastru” și „mizerie”, în special în secția Neurologie.

„Am fost pe secțiile de Neurologie, Cardiologie și Pediatrie. (…) Dezastru este în secția Neurologie! Dezastru, mizerie, debandadă, o lipsă de organizare totală”, declara, duminică seară, Sorina Pintea, la finalul controlului.

De asemenea, ministrul s-a arătat nemulțumit și de situația găsită în Unitatea de Primiri Urgență (UPU), în special din cauza lipsei de comunicare a personalului cu aparținătorii bolnavilor.

„Există aparținători care stăteau de la ora 12, de la ora 15, fără să primească informaţii despre pacienții care se aflau în tratament”, a spus Pintea.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.