Vizită istorică la București. Premierul Japoniei întâlniri cu Klaus Iohannis 1
Ultima Ora Politic

Vizită istorică la București. Premierul Japoniei întâlniri cu Klaus Iohannis

Vizită istorică la București. Premierul Japoniei întâlniri cu Klaus Iohannis

Premierul Japoniei, Shinzo Abe, soseşte astăzi Bucureşti, de la Sofia și se va întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis.

Aceasta este prima vizită în România a unui prim-ministru al Japoniei.

Vizita premierului japonez are loc în contextul aniversării a 5 ani de la convenirea, în 2013, a Parteneriatului Reînnoit dintre România şi Japonia, a transmis Administraţia Prezidenţială.

La ora 16,00, premierul Japoniei va fi primit la Palatul Cotroceni de către preşedintele Klaus Iohannis şi vor avea loc convorbiri în format restrâns, convorbiri în plenul delegaţiilor, declaraţii de presă comune şi un dineu oficial pe care preşedintel Iohannis îl va oferi în onoarea prim-ministrului japonez. Agenda discuţiilor include stadiul şi perspectivele de consolidare a relaţiilor foarte bune de Parteneriat Reînnoit dintre România şi Japonia, la nivel politic, economic, cultural, al securităţii şi al relaţiilor inter-umane.

De asemenea, vor fi abordate subiecte precum cooperarea Japoniei cu Uniunea Europeană, inclusiv în contextul Acordului de Parteneriat Economic dintre Japonia şi Uniune, evoluţiile la nivel regional, cu accent asupra dosarului nord-coreean, respectiv cooperarea româno-japoneză în plan multilateral.

Şeful Guvernului de la Tokyo ar trebui să se întâlnească și cu npremeirul României, dar cum luni, Mihai Tudose și-a dat demisia, la această oră nu se știe exact cu cine se va întâlni înaltul oaspete. Conform unor surse din Guvern, premierul Japoniei se va întâlni cu ex-premeirul Mihai Tudose.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.