Dragnea spunea, în 2005, că nu-i place ”statul totalitar”, ”controlul justiției”, ”guvernarea neperformantă”! Astăzi…
Ultima Ora Politic Social

Vitamina D, a lui Dragnea, a făcut franjuri bugetul pe 2019

Plenul Parlamentului a adoptat cele două amendamente ale lui Liviu Dragnea. Pentru a le trece, PSD a fost nevoit să ia bani nu doar de la SRI, ci și de la Ministerul Finanțelor. 295.000.000 de lei a pierdut Ministerului Finanţelor Publice pentru ca propunerile șefului PSD, inițial respinse în ședința comisiei de Buget-Finanțe, să treacă totuși, informează HotNews.

Primul amendament prevede suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii cu suma de 295.000.000 lei pentru următoarele programe de sănătate: Vitamina D, Panorama şi Teste markeri tumorali. Banii vor fi luați de la Finanțe.

Al doilea amendament stipulează suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii cu suma de 230.000.000 de lei pentru suplimentarea subvenţiei de echilibrare către Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate pentru implementarea Programului Diabet juvenil. SRI pierde 150.000.000 de lei, SPP 50.000.000 de lei și, din nou, Ministerul Finanțelor 30.000.000 de lei.

„Asistăm azi la o măgărie fără margini venită din partea unui coleg al nostru, domnul Liviu Dragnea. Asităm la un joc populist și ieftin. Dacă s-ar fi interesat, domnul Dragnea ar fi aflat că în România dacă te dui la medicul de familie, vitamina D este gratuită. Ceea ce este foarte grav este că el continuă războiul. La comisia de buget finanțe, un înalt oficial al SRI a spus că Serciciul Român de Informații, în urma tăierii bugetului nu mai poate garanta siguranța națională a României”, a declarat Florin Roman (PNL).

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.