Bombă. Viorica Dăncilă demisionează de la Guvern și din PSD. Planul de ultimă oră al premierului. Baronii sunt terminați
Ultima Ora Politic

Viorica Dăncilă se răzbună: ”Dacian Cioloș și Corina Crețu nu au performat”. Va propune alt comisar european

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că, în opinia sa, un portofoliu de comisar european pentru Energie, Mediu sau Transporturi „ar însemna foarte mult” şi că nu s-a discutat încă despre numele viitorului comisar european din partea României, informează News.ro:

„Am înţeles că există această dorinţă de a avea egalitate de şanse şi că ar fi de preferat dacă am merge cu un comisar femeie pentru că am obţine un portofoliu mult mai important, dar trebuie să urmărim îndeaproape tot ceea ce se întâmplă în perioada următoare”, a spus Dăncilă.

„Eu cred că trebuie să luptăm pentru un portofoliu important, să nu repetăm greşeala pe care am făcut-o atunci când am preluat preşedinţia rotativă şi să spunem: nu avem încredere că vom obţine un portofoliu important. Eu cred că trebuie să facem toate demersurile şi să obţinem un portofoliu important. Cred că pentru România un portofoliu precum Energia, Transporturile, Mediul ar însemna foarte mult şi, dacă mă uit acum pe noua configuraţie a conducerii instituţiilor europene, nu prea văd din Europa Centrală şi Europa de Est. Cred că ar fi un act de normalitate măcar pentru Europa Centrală şi Europa de Est să avem portofolii mult mai puternice”, a spus Viorica Dăncilă, într-un interviu difuzat, sâmbătă, de Antena 3, citată de News.ro.

În context, Dăncilă a spus că cei doi comisari europeni care au reprezentat România în mandatele anterioare, Dacian Cioloş şi Corina Creţu, „nu au performat” în activitatea lor la Bruxelles.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.