Viorica Dăncilă s-a întâlnit cu ambasadorul SUA, Hans Klemm
Ultima Ora Politic

Viorica Dăncilă s-a întâlnit cu ambasadorul SUA, Hans Klemm

Prim-ministrul Guvernului României, Viorica Dăncilă, l-a primit astăzi, 11 martie 2019, pe ambasadorul Statelor Unite la București, E. S. domnul Hans Klemm.

Cu ocazia întrevederii, premierul român și ambasadorul SUA au remarcat menținerea și aprofundarea dinamicii pozitive a Parteneriatului Strategic bilateral. Totodată, a fost evidențiată importanța dialogului bilateral la nivel înalt, mai ales în contextul convorbirii recente între prim-ministrul României și vicepreședintele SUA.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a exprimat angajamentul ferm al întregului Executiv și al său personal pentru extinderea și aprofundarea în continuare a cooperării România-SUA. Înaltul demnitar român a reiterat susținerea fermă de către țara noastră a unei relații transatlantice robuste, ca premisă esențială pentru asigurarea securității și prosperității. În context, a subliniat oportunitatea reprezentată de  exercitarea de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene pentru promovarea unei agende pozitive în relația transatlantică, bazată pe dialog și consens.

Cele două părți au subliniat importanța colaborării România-SUA în planul securității, cu anvergură regională. Prim-ministrul Viorica Dăncilă a evidențiat contribuția României la efortul aliat de repartizare echilibrată a costurilor în domeniul apărării, prin menținerea unui nivel crescut al alocărilor bugetare în acest scop pentru anul 2019 și continuarea programului de înzestrare a Forțelor Armate române.

Ambasadorul Hans Klemm a apreciat acțiunile desfășurate sub egida Președinției române a Consiliului Uniunii Europene care vizează combaterea antisemitismului și păstrarea memoriei Holocaustului, mulțumind prim-ministrului Viorica Dăncilă pentru evenimentul organizat la Bruxelles (7 februarie 2019) și pentru pregătirea conferinței de la București, din această săptămână.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.