Viorica Dăncilă primește Decisiva în ziua Congresului. Candidatura ei la președinție este o farsă
PSD, eroare la calcule. Sondajul intern cutremură partidul. Marele dușman al lui Dăncilă
Ultima Ora Breaking News Politic

Viorica Dăncilă primește Lovitura de Grație. Guvernul nu mai există. Finalul carierei politice

Politologul Stelian Tănase, nu-i mai dă multe zile la șefia Guvernului premierului Viorica Dăncilă, depsre care spune că își face singură probleme, prin faptul că ignoră cu bună știință prevederile Constituției.

Fostul parlamentar liberal spune că Dăncilă îi aduce acuzații nefondate președintelui Klaus Iohannis atunci când, acesta, spune că trebuie votul Parlamentului pentru noul Guvern, după ieșirea ALDE de la Palatul Victoria.

Aseară protejata lui Dragnea din Videle, colocatara cu Carmen Dan – dama care s-a acoperit de glorie pe 10 august 2018 – a trimis un mesaj către obidita și supusa națiune via facebook. Ea zice multe, dar ignoră că ar trebui să ajungă urgent in Parlament cf art 85 , paragraf 3 din Constituție să ia votul de investitura. Guvernul pentru care a luat votul Parlamentului la începutul anului 2018 nu mai exista, întrucit ALDE s-au retras.

Avem acum un guvern monocolor PSD care nu a trecut prin Parlament, altfel spos este ilegitim. Punct. VVDancila in mesajul către țară a amintit igonra acest fapt esnetial. Ea crede ca are de a face cu o remaniere oarecare, adica schimbarea unor miniștri. Nu este deloc asa. Structura cabinetului s-a schimbat odată cu divorțul dintre VVDăncilă și Călin Popescu Tăriceanu.

E clar? Acuzatiile aduse de ea lui Iohnnais nu au legatură cu realitatea, sunt praf în ochi pentru campania electorala.Să nu uitam, că este contracandidata lui Iohannis la alegerile prezidentiale care au loc peste doua luni 10 -24 nov. Peisajul deja s-a canibalizat si se va canibaliza in continuare. Vom mai asista la atacuri contondente pîna-n preziua votului.

Exista și o victimă colaterală – Călin Popescu Tăriceanu cu partidul lui de buzunar – ALDE. Spre ALDE au migrat in 2014 de la PNL fripturisti, carieristi, ariviști, oameni care vineaza posturi. Faptul il obliga sa stea la putere.

Tăriceanu si-a facut prost socotelile ignorind acest dat esențial. De altfel destui membri marcanți ALDE s-au prezentat la Palatul Victoria si i-au dat asigurari lui VV Dăncilă ca dacă Tăriceanu trece in Opozitie ei ramin cu ea. Nu știa oare Tariceanu de aceste intilniri si angajamente? Eu cred că știa dar nu le-a luat in seama sau nu a avut incotro.

Aici s-a tăiat maioneza ALDE prima dată.S-a tăiat și a doua oară cînd Tăriceanu a anunțat alianța cu Ponta. De teamă să nu-si piardă pozițiile și să nu fie inghițiți de ProRomania (7% la alegerile din 25 mai comparativ cu numai 4% ALDE) unii se opun acestei miscari si cer lui Tariceanu ca ALDE sa ramina pe picioarele proprii.

In acest context trădarea lui Meleșcanu i-a dat lovitura de gratie lui Tăriceanu. Acum există practic două ALDE. Unul condus de Teodor Meleșcanu care rămîne cu VVDăncilă, la banii bugetului. Si altul condus de Tăriceanu care nu știe încotro s-o ia pentru a supraviețui pentru că nu are nimic de oferit membrilor săi.

Pe acest fundal confuz VVDăncilă trage sforile să își pastreze guvernul și locul de premier măcar pînă la alegerile din noiembrie. Tehnica ei este să tergiverseze, să facă scandal, să aștepte, dar mai ales să cumpere voturi și parlamentari”, spune Stelian Tănase pe blog.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii