Viorica Dăncilă, PROMISIUNI pentru Jean Claude Juncker. ”Suntem pe deplin conștienți de mize”
Dăncilă i-a scris lui Juncker. Pe cine vrea premierul Comisar european. Ce post țintește
Ultima Ora Breaking News Politic Prezidențiale 2019

Viorica Dăncilă nu se aștepta la asta. Lovitură crâncenă de la Bruxelles. Șansele sale sunt zero

Noul președinte al Comisiei Europene va fi votat pe 16 iulie și, imediat după aceea, Guvernul de la București trebuie să negocieze comisarul european și o funcție de vicepreședinte al CE.

„Îmi aduce aminte de realitatea anului 2014 când premierul în funcție eșuat al Sloveniei s-a autopropus pentru poziția de comisar european și a fost respins de Parlamentul European, că urmare a unei prestații lamentabile în cadrul audierii. Sper că noi să nu trecem în anul 2019 printr-un astfel de moment penibil”, afirmă Mureșan pentru ziare.com.

El a cerut că Guvernul României să se gândească bine înainte de a face propunerea pentru funcția de comisar european.

„Cea mai mare greșeală pe care PSD o poate face este să încerce să gândească această nominalizare în logică internă, de partid. Dacă PSD va gândi această nominalizare a viitorului comisar european și demersul de a obține poziția de vicepreședinte al CE într-o logică pură de partid și va alege să trimită pe cineva din jurul mesei de la conducerea PSD, va face un mare deserviciu României.

Riscăm că acea persoană, dacă nu este bine pregătită, să fie respinsă de președintele CE, cum s-a întâmplat cu dl Varujan Vosganian în 2007, riscăm să fie respinsă la audierile din PE, cum s-a întâmplat cu premierul sloven în 2014 și riscăm să facem din această nominalizare un mare eșec pentru România. Sper că nu va fi cazul și sper că Guvernul va înțelege ce are de făcut”, a mai spus Mureșan.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.