Dăncilă, atac la Iohannis. Îl învață ce să facă la Summitul UE în absența ei
Alertă. Iohannis o cheamă pe Dăncilă la Cotroceni
Ultima Ora Politic

VIDEO. Viorica Dăncilă, REPLICĂ DURĂ pentru Klaus Iohannis. ”Nu poate face decât rău României”

VIDEO. Viorica Dăncilă, REPLICĂ DURĂ pentru Klaus Iohannis. ”Nu poate face decât rău României”

Premierul Viorica Dăncilă îi dă o replică dură preşedintelui Klaus Iohannis după ce acesta a afirmat că România nu este pregătită să preia preşedinţia semestrială a Consiliului UE.

„Vreau să vă asigur că România se află în grafic pentru preluareaa preşedinţiei Consiliului UE şi cred că orice declaraţie care aduce o umbră de îndoială asupra acestui lucru nu poate face decât rău României. Am norminalizat o persoană cu experinţă care va fi sprijinită de mulţi experţi din cadrul MAE şi care poate conduce la o preşedinţie de succes a României. Am văzut ieri declaraţii referitoare la faptul că acest guvern nu este pregătit. În calitate de prim-ministru vă asigur că România este pregătită, că suntem în grafic. Cred că este un caz fără precedent într-un stat membru al UE şi cer tuturor forţelor politice, inclusiv preşedintelui Klaus Iohannis să se abţină de la astfel de declaraţii pentru că România are nevoie de consens, de unitate, de politicieni care să se gândească la ţară şi mai puţin la interesele personale”, a declarat Dăncilă.

„Am văzut atacul de ieri al președintelui Iohannis. Noi avem acest guvern pentru că am obținut votul românilor și cred că domnul președinte nu trebuie să evalueze guvernul. Ne-am obișnuit cu aceste declarații. Nu vreau să procedez la fel cum face dumnealui. Pentru mine este important să vin cu lucruri concrete pentru români.

De câte ori mă va ataca eu îi voi răspunde cu ce facem noi, această coaliție, și acest guvern pentru români. Îl rog pe domnul președinte să nu mai iasă cu aceste declarații. Acest lucru a fost subliniat și de domnul Juncker”, a declarat Viorica Dăncilă.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.