Ultima Ora Justiție Politic Social

Video. Șoferi duși la secție pentru că au participat la protestul #sîeu din Sibiu – Toate mașinile, filmate de poliție

Protestul #șîeu de la Sibiu a blocat mai tot orașul. Mașinile care au ajuns la ora 15.00 în zona Piața Unirii s-au oprit timp de 15 minute, iar șoferii au claxonat. Se pare că protestul nu a fost pe placul polițiștilor sibieni. Trei șoferi au fost duși la poliție, iar printre aceștia se numără și baschetbalistul Wilhelm Brosser, de la CSU Sibiu. După aproximativ zece minute de la pornirea protestului în zonă a apărut o mașină de la poliție. Cei aflați în ea au filmat toate numerele mașinilor oprite în zona Piața Unirii. Apoi acolo a ajuns și o mașină a jandarmilor sibieni.

Pe bulevardul Mihai Viteazu, în zona sensului giratoriu de la complexul Cedonia, mai mulți șoferi au fost conduși la secție de către polițiști, pentru că ar fi blocat traficul, din cauza protestului #șîeu. De altfel, aceeași polițiști, au fotografiat toate mașinile care staționau, în trafic, și susțineau campania „România vrea autostrăzi”.

Unul dintre șoferii conduși la secția de poliție, aflat într-o transmisie LIVE pe Facebook, a filmat întreaga scenă. Potrivit imaginilor, oamenii legii i-au cerut actele, apoi l-au invitat la sediu. „În București au blocat tot podul Basarab și nu le-a făcut nimeni nimic, iar în Sibiu că s-au oprit patru mașini ne cheamă la secție. Pentru patru mașini, patru… care nici nu blocau strada. În ce țară trăim???”, povestește omul revoltat.

Un alt șofer căruia i s-au cerut actele la control a întrebat ce a făcut și pentru ce i se cer documentele. Răspunsul polițiștilor a fost: „Ați blocat o arteră de circulație. Trebuia să aveți solicitare. Dumneavoastră veniți după mașina noastră la Birou”. Protestul de vineri a durat 15 minute. La ora 15.00, mai multe firme, instituții și companii și-au întrerupt activitatea, în semn de solidaritate. De asemenea, pentru prima dată în Piața Unirii s-au auzit claxoane nu de la șoferi nervoși, ci de la șoferi uniți în dorința de a circula pe autostrăzi în țara lor.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.