Marian Oprișan, mesaj de susținere pentru Șerban Nicoale. ”Este un bărbat puternic”
Video șocant. Un preot încearcă să-i sărute mâna lui Oprișan
Ultima Ora Politic Social

Video șocant. Un preot încearcă să-i sărute mâna lui Oprișan

Imaginile cu un preot care încearcă să-i sărute mâna președintelui Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, au devenit virale pe Facebook. Sute de români cu cont pe rețeaua de socializare dezaprobă gestul preotului și solicită reprezentanților Bisericii să aibă demnitate.

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a participat la o ceremonie religioasă și a primit Ordinul Sfântul Mucenic Sava de la Buzău, Clasa I, în semn de apreciere pentru sprijinul acordat de administrație la construirea Catedralei „Sf. Cuvioasă Parascheva“ din Focșani.

Ordinul a fost acordat din partea Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, iar în timpul ceremoniei un preot a încercat să-i sărute mâna liderului politic. Conform imaginilor, Marian Oprișan își retrage mâna chiar înainte ca preotul să-și manifeste aprecierea într-un mod inedit.

Conform imaginilor, Marian Oprișan își retrage mâna chiar înainte ca preotul să-și manifeste aprecierea într-un mod inedit. Ulterior, preotul focșănean îl laudă pe șeful județului Vrancea și îi dăruiește o icoană.

„Nu doar pentru acest edificiu ecleziastic de mare importanță, ci pentru toate proiectele de mare anvergură pe care le-aţi făcut în anii de administraţie în judeţul Vrancea şi pentru faptul că în aparatuladministrativ al județului Vrancea pe lângă dumneavoastră sunt oameni recrutaţi din mijlocul bisericii, crescuţi aşa cum spunea vrednic Vlădică, în miros de tămâie şi gust de prescură, sunt oameni cinstiţi care vă slujesc cu multă dăruire şi credinţă, noi vă dăruim o icoană a Maicii Domnului, ocrotitoarea domniei voastre”, a spus, în timpul ceremoniei, preotul catedralei din Focșani, Florin Răuţă.

Imaginile cu preotul care vrea să-i sărute mâna lui Marian Oprișan au făcut vâlvă pe Facebook. Sute de comentarii au însoțit filmarea de pe rețeaua de socializare.

„Ce vedeți în imagine este un preot care se-apleacă să-i pupe mâna lui Marian Oprișan la slujba de sfințire a Catedralei Sfânta Parascheva din Focșani. Ce moment jalnic! (…) Un pic de demnitate în atâta dispreț față de enoriași, n-ar fi stricat, părinte”, scrie un cetățean, fiind completat de altul: „Un preot a vrut să-i sărute mîna lui Oprișan. Așa se prostituează unii slujitori în fața politicienilor. Dumnezeu vă mai rabdă?”.

Alții sunt mai ironici și solicită hirotonisirea lui Marian Oprișan. „Atâta obediență ! Onor BOR, acum puteți sa-l „hirotonisiți” și pe Oprișan, oricum detaliile nu contează. Din prea multă slugărnicie neprocopsim cu atâția „Preafericiți Oprișani”. Puțină cumpătare nu v-ar strica, suntem credincioși, dar nu și proști, cu tot respectul!”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.