Video. România își ia rămas bun de la Papa Francisc 1
Ultima Ora Politic Social

Video. România își ia rămas bun de la Papa Francisc

Un cod portocaliu de furtună cu grindină în judeţul Sibiu afectează plecarea Papei Francisc, care ar urma să decoleze la ora 17.30 din România. Oraşul şi zonele apropiate, inclusiv aeroportul, sunt afectate de o ploaie torenţială cu grindină care face extrem de dificilă decolarea avionului. 

Din cauza vremii nefavorabile, escorta Papei a fost nevoită să treacă la planul B cu privire la plecarea Papei Francisc din România.

De la Blaj, Papa Francisc urma să ia elicopterul până pe aeroportul din Sibiu, dar acest lucru nu a fost posibil din cauza vremii nefavorabile.

Papa Francisc a plecat spre Sibiu pe şosea, înconjurat de autoturismele de protocol.

„Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, traseul de deplasare al Sanctităţii Sale spre aeroportul din Sibiu s-a modificat, fiind ales planul de rezerva, pe cale rutieră, fiindu-i asigurate toate măsurile specifice de securitate. Schimbarea planului nu va afecta programul anunţat iniţial”, a anunţat Comitetul Interministerial pentru Securitate „Vizită Papa Francisc 2019”.

Codul portocaliu de furtună emis de meteorologi este valabil până la ora 17:30, oră la care este programată decolarea avionului papal de pe aeroportul din Sibiu.

De altfel, ceremonia de plecare a fost prevăzută a se desfăşura pe pistă, dar va fi mutată cel mai probabil în interiorul Aeroportului Sibiu.

Întreaga vizită de trei zile a Suveranului Pontif a fost sub semnul avertizărilor meteorologice, însă, de fiecare dată, la Bucureşti, Şumuleu-Ciuc şi Iaşi, vremea s-a schimbat atunci când a ajuns Papa Francisc.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.