Ultima Ora Justiție Politic Social

Video. Răscoală la Caracal. Alexandra putea fi salvată: Articolul 27 din Constituție

Foarte furioși, sute de oameni simpli din Caracal le-au reproșat forțelor de ordine lipsa de implicare în momentul în care Alexandra a avut nevoie de ajutor. Ei aveau coli de hârtie pe care era scris „Nepăsarea voastră ucide vieți” și „Alexandra a sunat, poliția nu a acționat”.

La plecarea anchetatorilor, oamenii strânși în față casei au creat o busculadă în jurul mașinilor, iar o persoană, care a aruncat cu ouă în jandarmii ce păzeau intrarea, a fost ridicată de polițiști, relatează Agerpres.

Suspectul crimei din Caracal, Gheorghe Dincă, a fost scos, vineri seară, din curtea unde ar fi ucis-o pe Alexandra. Autospecială Poliției în care se află suspectul era încercuită de jandarmi, care au făcut un culoar printre sutele de oameni care protestează în stradă, în față locuinței suspectului.

Puțîn după ora 23:00, o autospecială a Poliției a ieșit din curtea unde locuiește Gheorghe Dincă, suspectul crimei din Caracal, mașină în care se află acesta fiind încercuită de jandarmi. Sute de protestatari au huiduit când a ieșit mașînă Poliției, dar și când au ieșit anchetatorii din curtea lui Dincă.

Alexandra, în vârstă de 15 ani, a fost dată dispărută miercuri, iar, joi, față a sunat la ora 11.00 de trei ori la Serviciul de Urgență 112, anunțând că este sechestrată. Cu toate datele furnizate, Serviciul de Telecomunicații Speciale nu a reușit o locație exactă, ci o arie de căutare, polițiștii având nevoie de 19 ore pentru a intră în imobilul principalului suspect. Mai mult, au așteptat trei ore în fața porții invocând inviolabilitatea domiciliului.

Suspect este un bărbat de 57 de ani, pe numele sau Gheorghe Dincă, tată a trei copii. În casă lui a fost găsit un bidon cu resturi umane și bijuterii în special inele, care i-ar fi aparținut Alexandrei.

Totodată, anchetatorii încearcă să identifice o a două victima, care se pare că a dispărut în urmă cu mai bine de o luna și care era din județul Dolj.

 

Constituția, Articolul 27 – Inviolabilitatea domiciliului:

(1) Domiciliul şi reşedinţa sunt inviolabile. Nimeni nu poate pătrunde sau rămâne în domiciliul ori în reşedinţa unei persoane fără învoirea acesteia.

(2) De la prevederile alineatului (1) se poate deroga prin lege pentru următoarele situaţii:

a) executarea unui mandat de arestare sau a unei hotărâri judecătoreşti;

b) înlăturarea unei primejdii privind viaţa, integritatea fizică sau bunurile unei persoane;

Detalii: https://legeaz.net/constitutia-romaniei/articolul-27-constitutie

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.