Video. Prima tragere a Armatei României cu sistemul HAWK, în afara teritoriului național 1
Ultima Ora Politic Social

Video. Prima tragere a Armatei României cu sistemul HAWK, în afara teritoriului național

Armata României a efectuat tragere cu sistemul HAWK.

#TOBRUQLEGACY19Militari, aparținând Brigăzii 1 Rachete Sol-Aer „Nicolae Dăscălescu”,participă în Polonia, cu un sistem de rachete sol-aer HAWK, la exercițiul multinațional de apărare aeriană cu baza la sol.Video: Bogdan Aaron PANTILIMON

Publicată de Forţele Aeriene Române pe Sâmbătă, 8 iunie 2019

A fost prima tragere cu sistemul de rachete sol-aer HAWK din dotarea Armatei Române în afara teritoriului național, după 1990, au anunțat Forțele Aeriene Române.

Tragere cu sistemul de rachete sol-aer HAWK în cadrul exercițiului Tobruq Legacy 19, desfășurat în Polonia.

Primele trageri reale ale Armatei României cu sisteme HAWK a avut loc în perioada 05-08 noiembrie 2012. Atunci, Brigada 1 Rachete Sol-Aer „General Nicolae Dăscălescu” a organizat şi desfăşurat primele trageri reale cu sistemele de rachete sol-aer HAWK PIP III R în Poligonul de Trageri Sol-Aer „General de brigadă Ion Bungescu” din Capu Midia.

Sistemul de rachete HAWK este destinat să asigure apărarea aeriană cu baza la sol a unor obiective cheie împotriva atacurilor cu avioane pilotate şi fără pilot, a rachetelor de croazieră şi cu alte vehicule aeriene ce evoluează la înălţimi mici şi medii.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii