Video. Manifestație de bucurie în Piața Victoriei! Au adus și șampanie! 1
Ultima Ora Politic

Video. Manifestație de bucurie în Piața Victoriei! Au adus și șampanie!

Câteva zeci de manifestanți au venit, joi, în Piață Victoriei pentru a sărbători succesul moțiunii de cenzură. Aceștia au adus și șampanii, scrie aktual24.ro.

„Opoziția să fie mai unită și să lase orgoliile”, a declarat o pensionară, cu tricolorul la gât.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că va convoca vineri partidele parlamentare la prima rundă de consultări, subliniind că este nevoie urgență de un guvern, după ce moțiunea de cenzură a fost adoptată în Parlament.

„Voi convoca partidele parlamentare la prima rundă de consultări mâine, începând cu ora 11,00, fiindcă avem urgență nevoie de un guvern. Voi ascultă opțiunile partidelor și voi propune o soluție de Executiv cu mandat foarte clar, care să asigure o guvernare responsabilă și eficientă până la următoarele alegeri parlamentare, indiferent când se vor desfășura acestea”, a declarat Iohannis la Palatul Cotroceni.

El a subliniat că cea mai bună soluție sunt alegerile anticipate.

„Acestea nu se pot face decât dacă există un consens al formațiunilor parlamentare. În cadrul consultărilor va conta în ce măsură există un astfel de consens și care este cea mai bună varianta pentru bunul mers al României în perioada imediat următoare”, a adăugat Iohannis.

El a spus că sunt chestiuni care necesită o rezolvare urgență, cum ar fi bugetul pentru anul viitor.

„România are nevoie de un buget corect pentru anul viitor. De asemenea, trebuie că în cel mai scurt timp să facem o nominalizare de comisar european care să respecte standardele de profesionalism și credibilitate cerute de partenerii noștri din Uniunea Europeană. Suntem aproape în pragul alegerilor prezidențiale și avem responsabilitatea să asigurăm desfășurarea lor corectă și organizarea în cele mai bune condiții, inclusiv pentru românii din diaspora. Sunt probleme care nu suportă nicio amânare. Voi lua o decizie cu respectarea Constituției și având în vedere că, indiferent de opțiunea aleasă, să fie asigurată stabilitatea României”, a arătat Iohannis.

Miting-sărbătoare în Piața Victoriei după demiterea Guvernului Dăncilă

"Ne bucurăm că am scăpat de un Guvern ticălos și penal. E timpul pentru curățenie!" – miting-sărbătoare în Piața Victoriei după demiterea Cabinetului Dăncilă

Publicată de Epoch Times Romania pe Joi, 10 octombrie 2019

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.