Alertă la Parlament. Călin Popescu Tăriceanu demisionaează
Alertă la Parlament. Călin Popescu Tăriceanu demisionaează
Ultima Ora Politic

Video. Live. Tăriceanu renunță la prezidențiale. De ce o părăsește pe Dăncilă

Președintele ALDE și al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat luni că a renunțat la candidatura sa la alegerile prezidențiale și că va renunța și la a doua funcție în stat.

„Am renuntat la candidatura la prezidentiale pentru a nu se mai spune ca intentia noastra de a parasi coalitia e bazata pe dorinta PSD de a avea candidat la prezidentiale. Pentru noi mai important decat candidatura la prezidentiale e viitorul ALDE si am hotarat sa renunt la candidatura. Luni in prima zi de functionare a Senatului voi anunta demisia oficiala din functia de presedinte al Senatului”, a anuntat Tariceanu, dupa ce liderii filialelor au decis sa se iasa de la guvernare.

Tăriceanu a precizat ca ALDE a stabilit sa-l sustina pe Mircea Diaconu candidat independent la prezidentiale. Cetatenii vor un presedinte al tuturor romanilor, nu un candidat al unui partid care are anumite obligatii si care ajuns la Cotroceni aduce cu el simpatiile si antipatiile partidului din care face parte. Diaconu ne-a zis ca are nevoie de un sprijin logistic sa stranga semnaturi si pentru derularea campaniei prezidentiale, i le vom oferi”, a indicat liderul ALDE.

„Colegii și-au dat acordul pentru constituirea unei alianțe electorale cu Pro România pentru susținerea lui Mircea Diaconu la prezidențiale”,  a mai zis el.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.