Medicul Antoneta Ioniță
Un bărbat a murit într-un pasaj după ce a plecat din spital. Medicii nu l-au consultat
Ultima Ora Sănătate

VIDEO. Într-un spital din România mișună gândacii la doar 2 luni de la dezinsecție

VIDEO. Într-un spital din România mișună gândacii la doar 2 luni de la dezinsecție

Scandal la spitalul din Craiova după ce un ruda unui pacient a filmat cum gandacii se plimbau nestingheriți în fața blocului operator de la secția Urologie. Alți pacienți s-au plâns că există gândaci și la Pediatrie, conform Mediafax. Imaginile au fost postate pe internet.

Reprezentanții Spitalului din Craiova au declart, joi, pentru  că se fac verificări, însă ultima dezinfecție a fost realizată de curând.

„S-a făcut o verificare. Am considerat că sunt reale acele imagini, însă e greu de crezut câ cei doi gândaci văzuți acolo au supraviețuit în zona respectivă. S-a verificat dacă s-au respectat normele, în ceea ce privește dezinsecția și dezinfecția în spital. Aceasta se face de două ori pe an, ultima dezinfecție și dezinsecție s-a efectuat pe 8 septembrie. S-au respectat normele, dar dacă aceste imagini sunt reale se consideră că e cazul să se mai facă o dezinsecție și o dezinfecție pentru că lucrurile să meargă așa cum trebuie. E adevărat că se observă și din imagine, ele nu sunt în interiorul blocului operator, sunt în fața ușii blocului operator, într-o zonă în care, așa cum se vede, e vorba de un hol în fața lifturilor, unde aparținătorii nu se sfiesc să intre, așa încât sunt și condiții și factori de risc care pot să ducă la apariția unor asemenea situații”, a spus Cristina Geromăneanu, purtător de cuvânt Spitalului Județean de Urgență Craiova.

Și inspectorii sanitari din cadrul Direcției de Sănătate Publică Dolj s-au sesizat în acest caz și fac o anchetă.

Ultimul scandal de acest fel la Spitalul de Urgenţă din Craiova a izbucnit la sfârșitul lunii octombrie, după ce mai mulţi pacienţi s-au plâns facebook de faptul că în secţia de pediatrie a unităţii spitaliceşti s-au găsit gândaci şi condiţii improprii de igienă.

Însoţitorul unei mame internate cu copilul ei în Spitalul de Urgenţă din Craiova a postat pe Facebook, o fotografie despre care susţine că a fost făcută în secţia de Pediatrie a unităţii spitaliceşti.

„Spitalul nr. 1 de urgenţă Craiova 2018, secţia pediatrie. Cum este posibil în secolul 21 să existe într-un spital de urgenţă asemenea condiţii, asemenea paturi vechi de peste 30 ani, să dormi cu copilul într-un pat de 1500×800 dacă este şi atât, fără perne, fără paturi. Numai de furat sunteţi buni, dar să modernizaţi un spital nu vreţi că nu vă mai săturaţi de bani. Femeile muşcate de fel şi fel de gângănii, un miros insuportabil în saloane… Fără un frigider să îţi pui mâncarea, fără un dulap să îţi pui hainele”, a scris însoţitorul unei mame internate.

Imaginile cu gândaci pot fi vizualizate AICI.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.