Ultima Ora Politic

Video. În timp ce PSD se prăbușește, Cioloș face pâine la țest în Telorman!

Vizita lui Dacian Cioloș în județul Teleorman a fost una ieșită cumva din tiparele vizitelor oficiale făcute de politicieni în teritoriu, scrie liberinteleorman.ro.

Liderul politic a ajuns, printre altele, și în comuna Beuca, unde a fost invitatul lui George Dumitru, un tânăr telormănean care păstrează cu sfințenie obiceiul preparării pâinii la țest. George a învățat să manufactureze cuptoarele de lut de la niște bătrâne din localitatea sa natală și duce mai departe o tradiție pe cale să dispară din România, deși pâinea la test este considerată “regina pâinii”. Pentru fabricarea țesturilor, George folosește o argilă specială chiar în Beuca și apoi le usucă la soare vreme de o lună.

Interesat de povestea pâinii la țest, Dacian Cioloș a ajuns astăzi la casa bunicilor lui George Dumitru și, împreună cu acesta, a început să frământe aluatul special, învățând astfel o rețetă de pâine moștenită de la străbunii Teleormanului. În timp ce frământa pâinea, împreună cu George, Cioloș a vorbit despre importanța păstrării tradițiilor, dar și despre dificultățile pe care le întâmpină agricultorii teleormăneni, pe care i-a întâlnit în parcursul său prin zona rurală a județului.

La finalul prepărării pâinii, George Dumitru i-a dăruit lui Dacian Cioloș un țest fabricat de el, pe care a inscripționat cuvintele: “Un plus de savoare din Teleorman”, îndemnându-l pe liderul PLUS să ducă mai departe tradiția pregătirii pâinii la țest.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.