Briefing de presă susținut de ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, și purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu, la finalul şedinţei de guvern

Briefing de presă susținut de ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, și purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu, la finalul şedinţei de guvern

Publicată de Guvernul României pe Luni, 14 octombrie 2019
Ultima Ora Economic Politic

Video. Guvernul a aprobat o hotărâre prin care dă 1,4 miliarde lei către primari

Guvernul demis, condus de Viorica Dăncilă, a aprobat, luni, o hotărâre prin care alocă 1,4 miliarde de lei  pentru unele primării, a anunțat ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici. El a spus că va mai fi o ședință de Guvern în care se vor aproba toate solicitările primarilor pentru fonduri prin PNDL, așa cum a promis Cabinetul Dăncilă.

Luni a fost aprobată o hotărâre de guvern pentru repartizarea către unitățile administrativ-teritoriale a sumelor defalcate din TVA.

Teodorovici a spus că este vorba despre suma de 1,4 miliarde de lei și că scopul este de a asigura toate cheltuielile pentru funcționarea bugetelor locale.

El a susținut că s-a luat în calcul și alocarea a 23 de milioane de lei pentru comune, indiferent de culoarea politică a primarilor, pentru care nu au existat solicitări de fonduri.

„De 3 ani am făcut ceea ce legea și promisiunile noastre au spus. Anul acesta a fost o alocare istorică pentru comunitățile locale și am fi închis și deficitul”, a declarat Teodorovici.

El a susținut că România se poate califica la sub 3% din PIB deficit la finalul anului.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii