Ecaterian Andronescu s-a rățoit la protestatarii sibieni: ”Șolile nu sunt în responsabilitatea Ministerului Educației”
Ultima Ora Politic Social

Video. Ecaterian Andronescu s-a rățoit la protestatarii sibieni: ”Șolile nu sunt în responsabilitatea Ministerului Educației”

Ministrul Educatiei Ecaterina Andronescu a starnit furia unui grup de protestatari sibieni dupa ce a sugerat ca ar trebui sa le fie rusine ca „l-ati dat procuror general pe Lazar” (vezi video).

La iesirea din sediul PSD Sibiu, Andronescu a fost abordata de mai multi protestatari, care au rugat-o sa le raspunda la intrebari. O femei in varsta i-a reprosat ca a participat „la ceremonia de desemnare a titlului de Doctor Honoris Causa unui condamnat penal”, facand referire la Adrian Nastase.

„Este profesor universitar”, a raspuns Andronescu.

Dupa care, ministrul a avut o reactie agresiva: „Eu va spun ca va  compromiteti ca l-ati dat procuror general pe Lazar? Nu cred”.

Declaratia a starnit furia protestatarilor sibieni.  „Va luati de domnul Lazar? Va luati de domnul Lazar?”, a strigat o protestatara, moment in care Andronescu a inceput sa se retraga in graba.

„Eu vin aici la dvs. după 2 zile de dialog cu miniștrii Educației din Uniunea Europeană și din acest dialog am înțeles că aproape toți se confruntă cu aceleași lucruri cu care ne confruntăm și noi”, a răspuns Andronescu, ceea ce a generat mai departe o adevărată polemică între cele două părți.

Ministrul Educației a mai adăugat că „în România, școlile, din punct de vedere al patrimoniului, nu sunt în responsabilitatea Ministerului Educației. Sunt în responsabilitatea autorităților locale”. „Ha-ha-ha” s-a auzit printre oameni.

Lângă Andronescu au asistat președintele PSD Sibiu, Bogdan Trif, și senatorul Nicolae Avram, care au intervenit și ei cu replici: „Rahatul e al vostru, nu-i al nostru”, a spus Avram, iar Trif a ținut să spună că „sunt copii împușcați, domnule, tocmai în țări civilizate, că tot vorbeați de tragedii”.

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.