Ultima Ora Politic

Video. Cetățeanul român rănit la Kabul va fi adus în țară

Un reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul a murit, iar un altul a fost grav rănit în urma unui atac terorist comis în capitala Afganistanului. Ministrul de Externe, Ramona Mănescu, a declarat că atacul a vizat Ambasada României la Kabul.

Românul care a fost ucis într-un atac terorist asupra misiunii diplomatice a României la Kabul făcea parte din echipa de securitate. Bărbatul și-a pierdut viața, după ce a intervenit în timpul atacului terorist, a declarat ministrul de Externe, Ramona Mănescu, la Antena 3.

”E dureros pentru că am pierdut un om tânăr. Este născut în 1976 (…) Realmente. și-a făcut datoria până în ultimul moment. Cetățeanul român rănit urmează să fie transferat cât de curând posibil în Europa, în funcție de evoluția stării de sănătate, pentru a beneficia de asistență medicală de specialitate”, a spus ministrul de Externe Ramona Mănescu.

„În cursul nopții de 2 spre 3 septembrie 2019, în cadrul campusului în care își desfășoară activitatea Ambasada României la Kabul a avut loc un atac terorist îndreptat împotriva cetățenilor străini. În urma atacului, un reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul a decedat, iar altul a fost grav rănit”,transmite Ministerul Afacerilor Externe.

„Ministrul Ramona Mănescu a avut o convorbire telefonică cu șeful misiunii diplomatice a României la Kabul și rămâne în legătură permanentă pentru acordarea sprijinului necesar.(…) Precizăm că atât șeful misiunii diplomatice, cât și șeful echipei de pază din cadrul ambasadei au fost evacuați într-o bază militară din apropiere, fiind în afara oricărui pericol”, mai transmite MAE în comunicatul de presă.

Explozia a avut loc într-un tractor încărcat cu explozibil, iar 16 oameni și-au pierdut viața în urma acestei tragedii. Ministerul afgan de Interne informează că au fost rănite 119 persoane, conform unui bilanț provizoriu al victimelor. Atacul terorist a fost revendicat imediat de talibani. Atentatul a avut loc într-o zonă unde activează mai multe organizații umanitare din Afganistan și din străinătate.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.