Accident la Galați
Accident la Galați
Social Ultima Ora

VIDEO. Accident feroviar grav la Galați. Conducătoarea trenului, o femeie de 53 de ani, a murit

Accident feroviar grav în gara din Galați, sâmbătă seară.

Patru persoane au fost rănite, doi călători şi doi angajaţi ai CFR, a transmis ISU Galaţi. Cele patru persoane rănite au fost transportate la spital, după intervenţia echipelor de descarcerare. Una dintre persoane a decedat, a anunţat CFR Călători. 

„Urmare accidentului feroviar care s-a produs în această seară, în staţia Galaţi, CFR Calatori anunţă cu regret că doamna conductor a trenului R 7576, a decedat la spital. Iniţial a fost stabilizată pe peron şi în drum spre spital de către serviciul Ambulanţă ajuns la faţa locului, dar un nou stop cardio respirator survenit la spital, i-a fost fatal. CFR Călători prezintă condoleanţe şi va acorda întregul sprijin familiei îndoliate”, a transmis compania, într-o informare de presă.

Potrivit CFR Călători, la cuplarea locomotivei la garnitura pentru formarea trenului Regio 7576 în relaţia Galaţi – Mărăşeşti a fost tamponat primul vagon. În urma impactului au fost rănite patru persoane: mecanicul, conductorul, şeful de tren şi un călător. Totodată au fost avariate locomotiva şi vagonul.

Mecanicul de locomotivă are vârsta de 50 ani, cu o vechime în conducerea trenurilor de călători de peste 15 ani.

Trenul 7576 a plecat din staţia Galaţi la 21:03, cu o întârziere de 78 de minute, format dintr-o altă garnitură, a precizat compania feroviară de călători.

Ministrul Grindeanu, mesaj de condoleanțe, după ce conductoarea de pe tren și-a pierdut viața.

„În momente de grea încercare, niciun cuvânt nu poate alina pierderea persoanei dragi, suferința și durerea.

 În urma accidentului feroviar din Galați în care conductorul trenului R7576 și-a pierdut viața, transmit sincere condoleanțe familiei îndurerate.

 Ca ministru al Transporturilor, am decis o serie de măsuri menite să crească nivelul de siguranță al călătorilor, dar și al personalului CFR Călători. De asemenea, vreau ca standardele tehnice în sistemul feroviar să fie asigurate mereu la cei mai buni parametri pentru ca asemenea tragedii să nu se mai repete”, a transmis Grindeanu.

Ministrul Sorin Grindeanu a transmis condoleanțe în urma accidentului de tren de la Galați
Ministrul Sorin Grindeanu a transmis condoleanțe în urma accidentului de tren de la Galați

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, solicită verificări şi măsuri rapide din partea CFR Călători, în urma accidentului produs în această seară în Gara Galaţi, relatează Agerpres.

Am cerut celor de la CFR Călători să acorde sprijin echipajelor ISU care intervin şi acordă celor răniţi. În plus, am solicitat companiei să comunice rapid informaţiile relevante opiniei publice. Urmează o anchetă privind acest accident feroviar. I-am cerut directorului general al CFR Călători să prezinte urgent explicaţii şi să vină cu soluţii pentru ca astfel de situaţii să nu se mai repete”, a declarat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, potrivit uui comunicat al Ministerului.

 Liderul de sindicat al CFR Călători, Rodrigo Maxim, afirmă că mecanicul de locomotivă are o mare experiență profesională și că accidentul este o cauză a slabei finanțări din sistemul feroviar. ”Locomotivele sunt vechi, cu foarte multe probleme”, a spus Rodrigo Maxim, care a indicat defecțiuni la graduator, sistemul care controlează viteza la locomotivă și care ar fi fost defect.

„Graduatorul a luat pur și simplu viteză fără ca mecanicul să poată controla. Era o defecțiune tehnică”, a spus Rodrigo Maxim, la digi24.

Anterior, directorul CFR Călători a subliniat că locomotiva pare nouă, din imagini, și că nu-și explică motivul acestui accident.

În replică, liderul de sindicat a spus că nu contează dacă era nouă sau veche, dacă sistemul era defect.

 Din primele informații, locomotiva urma să se cupleze la trenul care trebuia să plece spre Mărășești. Nu se cunosc în acest moment cauzele pentru care locomotiva a intrat cu mare viteză în garnitura de tren, a relatat directorul CFR Călători, care a indicat că din imagini locomotiva pare nouă.

„Viteza cu care locomotiva a intrat în tren este de peste 33 de km/oră, după cum s-a văzut din primele imagini. În mod normal cuplarea la tren trebuia să se facă cu sub 10 km/oră. La ora aceasta nu am explicații în privința cauzei producerii acestui accident”, a transmis directorul CFR Călători, la digi24.

Purtătorul de cuvânt al ISU Galați, Eugen Chiriță, a transmis că patru victime au avut nevoie de îngrijiri medicale, trei bărbați și o femeie. O persoană a fost încarcerată.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.