Regina Mamă Elena va fi reînhumată sâmbătă la Curtea de Argeș așa cum și-a dorit fiul ei Regele Mihai I
Regina-Mamă Elena
Ultima Ora Politic

Video. A început slujba de înmormântare a Reginei-Mamă Elena în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală de la Curtea de Argeș

A început slujba de înmormântare a Reginei Mamă Elena în prezența Familiei Regale a României.  Aceasta este oficiată de un sobor condus de mitropolitul Nifon, arhiepiscopul Târgoviştei, şi de ÎPS Calinic, arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului.

Prinţul Nicolae al României şi soţia Alina de Roumanie au ajuns la ceremonia de la Curtea de Argeş. Au fost singurii invitaţi aplaudaţi de pe margine de mulţimea prezentă la ceremonie.

La ora 12,30 va începe procesiunea militară şi religioasă către noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală, unde se va desfăşura ceremonia îngropării în pridvor, la care va participa doar Familia Regală. La momentul intrării sicriului în criptă vor fi trase 21 de focuri de armă, iar Muzica Militară va intona Imnul Naţional şi Imnul Regal.

Ceremonia funerară se va încheia după ce Custodele Coroanei Române, Margareta, va ieşi din catedrală cu stindardul Reginei-mamă împăturit şi îl va da în grijă Aghiotantului Regal, pentru a fi expus ulterior în muzeul de la Săvârşin. Sicriul cu osemintele Reginei-Mamă Elena a ajuns în ţară vineri dimineaţa, pe Aeroportul Internaţional Otopeni, cu o aeronavă a Forţelor Aeriene Române.La ceremonia religioasă oficiată pe aeroport au luat parte Custodele Coroanei Române, Margareta, principele Radu, principesele Sofia şi Maria, avocatul Ioan Luca Vlad şi Constanţa Iorga, membri ai Casei Majestăţii Sale.

Ceremonia de reînhumare a Reginei-Mamă Elena, în noua Catedrală de la Curtea de Argeş. Transimisiune directă oferită prin amabilitatea TVR –>> http://bit.ly/2oLruA3

Publicată de Adevărul pe Sâmbătă, 19 octombrie 2019

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.