Victor Ponta, atac la Dacian Cioloș. ”Nu putem fi alături de ei”
Lovitură pentru Victor Ponta. Probleme pentru liderul Pro România. A fost trădat
Ultima Ora Politic

Victor Ponta SUSȚINE moțiunea de cenzură. ”Vrem să arătăm un simplu lucru”

Victor Ponta SUSȚINE moțiunea de cenzură. ”Vrem să arătăm un simplu lucru”

Deputaţii Pro România şi cei neafiliaţi votează moţiunea de cenzură, motivul principal fiind ordonanţa anunţată de ministrul Eugen Teodorovici, care ar afecta toată economia românească, a anunţat joi liderul Pro România, Victor Ponta. 

„Evident că nu sunt întrunite condiţiile din 2012 – o alternativă reală la actuala guvernare, care merge prost, iar criticile noastre la adresa guvernării sunt în special legate de modul în care economia şi partea socială este gestionată, dincolo de criticile pe care cei de la USR, PMP, PNL le fac faţă de intervenţia în justiţie. Însă am luat act de declaraţiile ministrului de Finanţe legate de deciziile pe care acest guvern doreşte să le poată lua chiar astăzi. Din acest motiv, cu siguranţă vom vota pentru moţiunea de cenzură, pentru a arăta un simplu lucru: că nu suntem de acord cu aceste măsuri economice”, a afirmat Ponta, de la tribuna plenului reunit al Parlamentului, la dezbaterea moţiunii de cenzură, conform agerpres.ro.

El a amintit că era în PSD când a fost adoptat Codul fiscal, iar măsurile anunţate acum sunt total împotriva acelui cod şi acelei politici fiscale care aduc bunăstare României.

„În 2016, cu siguranţă eram între cei cinci participanţi de la prezidiu la prezentarea programului electoral de guvernare al PSD. Sigur, erau domnul Dragnea, doamna Firea, domnul Neacşu, domnul Teodorovici şi cu mine. Au mai rămas doar doi. Dar important este că atunci, la programul de guvernare, această biblie a guvernării, nu s-a vorbit absolut nimic şi nu a spus nimeni niciodată despre taxele pe care urmează să le introduceţi azi sau în perioada următoare. (…) Ceea ce se întâmplă acum este doar un mod total greşit de a administra treburile ţării”, a punctat fostul premier.

Pentru parlamentarii Pro România, a susţinut Ponta, este important că aceia care i-au votat vor fi acum cei mai afectaţi de aceste măsuri.

„De la 1 ianuarie pensiile sunt îngheţate. Dacă se adoptă ordonanţa, nu se aplică legea privind indexarea pensiilor. Ceea ce nu ştiţi este că salariile deputaţilor vor creşte şi, dacă crezi că îngheţi pensiile crescând salariile aleşilor şi demnitarilor, eu ca social-democrat nu pot să susţin. M-au votat şi pe mine, şi pe dumneavoastră, foarte mulţi angajaţi din sectorul bugetar, (…) cărora nu le vor mai fi plătite orele suplimentare. De asemenea, cred că v-au votat cei care avem sub 46 de ani şi care suntem cotizanţi la Pilonul II de pensii. Pilonul II de pensii va fi practic desfiinţat prin această ordonanţă. (…) În momentul la care taxele anunţate vor duce la creşterea tuturor preţurilor în telecomunicaţii, România nu va mai fi o ţară competitivă. În rest, apreciez curajul unui guvern care anul viitor va trebui să se împrumute 6 miliarde de euro pentru finanţarea deficitului bugetar. Din aceste motive, deputaţii Pro Romania vor vota pentru moţiune şi am auzit că bărbăţia nu se găseşte la librărie. Poate se găseşte înţelepciune, inteligenţă, bun simţ”, a mai spus Victor Ponta.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.