Victor Ponta a luat Decizia. Anunță că va Candida în 2019. Gestul pe care-l va face după alegeri
Ultima Ora Politic

Victor Ponta a luat Decizia. Anunță că va Candida în 2019. Gestul pe care-l va face după alegeri

Victor Ponta a luat Decizia. Anunță că va Candida în 2019. Gestul pe care-l va face după alegeri

Preşedintele Partidului Pro România, Victor Ponta, a anunţat luni, într-o conferinţă de presă la Botoşani, că va deschide lista de candidaţi a acestei formaţiuni la alegerile europarlamentare de anul viitor. El spune că nu va merge la Bruxelles și se va retrage de pe listă în favoarea următorilor candidați, chiar dacă va obține mandatul de europarlamentar. 

„Am luat o decizie în cadrul conducerii centrale. La Parlamentul European eu voi fi pe primul loc, dar nu merg la Bruxelles. Mă voi retrage ca să intre ceilalţi, dar în felul acesta vreau să arăt că fiecare din cei de pe listă este un om pe care îl asum. Dacă eu pun numele Victor Ponta pe primul loc, arăt că cel de pe locul doi, trei, patru, cinci, şase sunt oameni pe care eu îi garantez şi în care eu am încredere. Nu au ajuns acolo prin diverse jocuri”, a afirmat Ponta.

Liderul Pro România susţine că numele candidaţilor va fi decis la începutul anului viitor. El recomandă şi preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, să candideze de pe prima poziţie la Parlamentul European şi să îşi asume răspunderea pentru calitatea candidaţilor.

„Înţeleg că şi domnul Orban de la PNL va fi pe primul loc, şi domnul Cioloş, şi mă aştept ca şi domnul Liviu Dragnea la PSD să fie pe primul loc, ca să îi garanteze pe cei care vin. Că o fi Dăncilă, că o fi Carmen Dan, cine o fi… Că or fi toţi din Teleorman, nu e o problemă. Important este să ne asumăm”, a adăugat Victor Ponta.

Pe de altă parte, el a menţionat că soţia sa, actualul eurodeputat Daciana Sârbu, nu se va regăsi pe listele Pro România la europarlamentare.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.