Victor Negrescu, acuzații grave pentru Klaus Iohannis. ”A încălcat Constituția”
Victor Negrescu a realizat programul politic al PSD. Ce așteptăm dinn 29 iunie
Ultima Ora Economic Politic

Victor Negrescu: „Un Brexit fără acord poate costa România 2-3% din PIB”

Fostul ministru delegat pentru afaceri europene, Victor Negrescu, reacționează la recentele informații publice apărute cu privire la posibilitatea unui Brexit fără acord atrăgând atenția asupra riscurilor financiare pe care un astfel de eveniment le poate avea asupra României.

„Analizele arată că un Brexit fără acord poate costa România 2-3% din Produsul Intern Brut. Acest posibil risc trebuie evitat printr-o implicarea substanțială a României în găsirea rapidă a unei soluții constructive pentru toate părțile implicate. Așteptarea nu este cea mai bună soluție în contextul în care Brexitul oricum se va produce. Cea mai bună soluție rămâne acceptarea acordului negociat. În absența unei soluții rapide, prognozele bugetare trebuie să ia în considerare și acest posibil risc. În contextul deținerii Președinției la Consiliul UE, România poate stimula cooperarea la nivel european pentru pregătirea oricărui scenariu promovând în același timp soluțiile care ne pot permite continuarea bunei colaborări avute cu partenerii britanici”, a atras atenția Victor Negrescu.

Acesta menționează că pe durata mandatului său, Guvernul României a aprobat o serie de documente strategice privind gestiunea tuturor scenariilor posibile privind Brexit și că este importantă pregătirea pașilor inițiali stabiliți în acele documente pentru un astfel de scenariu.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.