Victor Negrescu: "Un Brexit fără acord poate costa România 2-3% din PIB" Fostul ministru delegat pentru afaceri europene, Victor Negrescu,
Ultima Ora Politic

Victor Negrescu CONFIRMĂ faptul că România este pregătită pentru președinția UE

Victor Negrescu CONFIRMĂ faptul că România este pregătită pentru președinția UE

România este pregătită pentru a gestiona din punct de vedere organizatoric şi logistic evenimentele din cadrul preşedinţiei ţării noastre la Consiliul Uniunii Europene, a declarat, miercuri, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, la un briefing de presă.

„Acest lucru cuprinde evenimentele ministeriale de la Bucureşti care sunt în responsabilitatea noastră şi Summitul de la Sibiu”, a spus Negrescu.

Totodată, oficialul a vorbit despre aşteptările de la rolul României din primele şase luni ale anului viitor.

„Aşteptările sunt ridicate, este normal, dar trebuie să explicăm că demersurile noastre ţin foarte mult de organizare, ţin foarte mult de chestiuni administrative şi ţin foarte mult de definirea a ceea ce înseamnă aceste soluţii de compromis”, a spus Negrescu. El a punctat că „o preşedinţie este evaluată prin prisma capacităţii sale de a finaliza dosare europene”.

Negrescu a anunţat că săptămâna viitoare va merge la Sibiu, pentru a fixa detalii legate de Summitul din mai 2019.

„Chiar săptămâna viitoare, responsabilul de protocol al Secretariatului General al Consiliului va vizita România. Vom merge împreună la Sibiu, pentru a fixa ultimele detalii organizatorice pentru summitul de la Sibiu, un summit care va fi organizat, cum ştiţi, în data de 9 mai anul viitor şi pentru care ne-am pregătit şi pentru care avem deja avem mai multe elemente definite”, a afirmat Negrescu.

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene a spus că din luna iunie a fost prezentat, în forurile europene, calendarul de evenimente legate de preşedinţia română a Consiliului, dar acesta va fi făcut public spre finalul lunii noiembrie.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.