Victor Negrescu, acuzații grave pentru Klaus Iohannis. ”A încălcat Constituția”
Victor Negrescu a realizat programul politic al PSD. Ce așteptăm dinn 29 iunie
Ultima Ora Politic

Victor Negrescu, acuzații grave la adresa lui Klaus Iohannis. ”A încălcat Constituția”

Social-democrații reacționează dur după declarațiile președintelui Klaus Iohannis care le-a cerut cetățenilor, magistraților și societății civile să protesteze în stradă împotriva Coaliției PSD-ALDE și a politicilor promovate de guvernul susținut de aceste forțe politice.

Fostul ministru al Afacerilor Europene și actual consilier onorific al premierului Viorica Dăncilă, Victor Negrescu, a reacționat prompt și îl acuză pe președinte că a încălcat Constituția și normele democratice atunci când a incitat la revoltă și nesupunere civică:

„Declarațiile președintelui Klaus Iohannis de astăzi sunt șocante pentru o țară democratică europeană. Prin invitația la revoltă și nesupunere civică Klaus Iohannis încalcă Constituția și normele democratice europene. Acesta spune explicit în declarația sa că are nevoie de proteste, că trebuie o revoluție. Cam multă „golăneală” în acest discurs. Oare cine țipă ca „descreierații”? Probabil că se referă la aliații dânsului. Prin aceste declarații Klaus Iohannis arată din nou că este un politician populist, care nu respectă normele democratice, „un accident al democrației” cum spun el. Acesta demonstrează că este disperat că se va vedea că nu a făcut nimic pentru oameni în ultimii 4-5 ani și pune pe primul loc propriul interes în detrimentul stabilității și dezvoltării României” a declarat fostul europarlamentar Victor Negrescu într-un punct de vedere transmis STIRIPESURSE.RO

____

Președintele acuză că actuala putere este ”una primitivă” și că ”ăștia își iau puterea ca să aibă ei pentru ei”.

”Vocea ONG și a societății civile e prea mică. Politicul a mobilizat multă energie în societate. Să ne amintim de valul imens de proteste de după OUG 13, care ne-a propulsat în exemplu pozitiv în întrega lume. Suntem încă în faza în care pentru mobilizare e nevoie de un input foarte puternic. Eu vreau să fie agilă și implicată și când inputul nu e atât de negativ și de puternic. Am avut vârfuri și perioade mai liniștite.

Pe mine mă ajută foarte mult această implicare. Eu sunt președintele care trebuie să aibă o relație potrivită între stat și societate, între entitățile statului. Pentru o societate care funcționează bine, partea de ONG trebuie să fie foarte puternică pentru a contrabalansa dorința statului și a partidelor de a-și aroga multă putere.

Felul în care actuala putere își ia puterea e unul primitiv. Ăștia își iau puterea ca să aibă ei pentru ei. Cu cât e mai puternică, mai organizată, mai vocală, cu atât e mai bine. Au fost multe faze în care nu doar m-am bazat pe ce face societatea civilă, ci am colaborat foarte bine.”, a spus Klaus Iohannis.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.