Victor Negrescu a revenit din Diaspora în țară. ”Există multe oportunităţi aici pentru românii din afara ţării” 1
Ultima Ora Politic

Victor Negrescu a revenit din Diaspora în țară. ”Există multe oportunităţi aici pentru românii din afara ţării”

Victor Negrescu a revenit din Diaspora în țară. ”Există multe oportunităţi aici pentru românii din afara ţării”

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a declarat, vineri, la Craiova că românii din afara ţării au oportunităţi să se întoarcă acasă şi foarte mulţi îşi doresc acest lucru. El însuși spune că s-a întors din Diaspora pentru a contribui la ceea ce își dorește pentru România, scrie Mediafax.

Victor Negrescu a declarat şi el este unul dintre românii care a stat mulți ani în Diaspora, iar apoi a revenit în ţară.

„Pentru că, zilele acestea, observ că se vorbeşte destul de mult de românii din afara ţării şi ce oportunităţi am oferit românilor din afara ţării. Sunt unul dintre reprezentanţii Guvernului României care a trăit foarte mulţi ani, în afara ţării. Am trăit peste nouă ani în afara ţării şi am decis să mă întorc tocmai pentru a contribui atât cât pot la ceea ce ne dorim să facem pentru România pe mai departe. Sunt bucuros astăzi să pot face acest lucru ca ministru delegat. Aş putea spune că m-am format în străinătate şi am decis să mă întorc pentru că există multe oportunităţi pentru românii din afara ţării de a contribui activ, constructiv şi eficient la stabilirea viitorului acestei ţări”, a declarat Negrescu.

El a mai spus că, în urma unor dezbateri organizate cu români din mai multe capitale europene, aa aflat că aceştia îşi doresc să se întoarcă şi să contribuie „la ceea ce înseamnă viitorul României”.

„În acest sens am organizat foarte multe consultări cu români din afara ţării. De fapt, de fiecare dată când am mers într-o capitală europeană, am organizat o dezbatere, o discuţie cu aceştia, şi am remarcat dorinţa lor constructivă la ceea ce înseamnă proiectul european al României. Discuţiile au fost foarte constructive şi am remarcat că există foarte mulţi români care îşi doresc să se întoarcă, îşi doresc să contribuie eficient la ceea ce înseamnă viitorul României şi mai ales ce înseamnă această preşedinţie la Consiliul Europei. Pentru că am remarcat acest lucru, pe site-ul nostru, avem un spaţiu dedicat românilor din afara ţării. Ei pot şi au putut veni cu ideile lor, cu propunerile lor, cu propunerile lor. Pentru noi, reprezentanţii Guvernului României, a fost important să-i ascultăm pe românii care trăiesc acolo şi să venim cu acţiuni concrete”, a mai spus Victor Negrescu.

Negrescu a participat, vineri, la Centrul Multifuncţional Craiova, la o dezbatere cu tema „Europa Convergenței: Ocupare și Drepturi Sociale”. La eveniment au fost reprezentanţi ai unor ONG-uri, organizaţii sindicale, studenţeşti, dar şi ai autorităţilor locale şi judeţene.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii