Avocatul Poporului s-a autosesizat în cazul elevei decedate de la Colegiul Național Gheorghe Lazăr
Victor Ciorbea
Ultima Ora Economic Justiție Politic Social

Victor Ciorbea se plânge comisiei juridice din Senat că președintele Iohannis nu vrea să îi dea bani mulți de la buget

Avocatul Poporului a trimis un memoriu comisiei juridice din Senat în care se plânge de faptul că președintele Klaus Iohannis nu este de acord ci uriașa pensie specială pe care i-a acordat-o PSD. În cererea sa, Victor Ciorbea invocă mai multe rapoarte ale Comisiei de la Veneția în care sunt date ca exemple țările în care remunerația Avocatului Poporului este egală sau chiar superioară celor ale judecătorilor Curților Supreme sau Constituționale.

Victor Ciorbea se plânge comisiei juridice din Senat că președintele Iohannis nu vrea să îi dea bani mulți de la buget

Acțiunea lui Ciorbea a fost semnalată pe Facebook de senatorul USR, George Dircă, membru al comisiei juridice a Senatului.

„Avocatul Poporului, dl. Ciorbea lovește din nou, dar in interes propriu

Printr-o cerere adresată Comisiei Juridice din Senatul României, Victor Ciorbea își amintește brusc de practica Comisiei de la Veneția, pe care părea că o uitase atunci când Guvernul a adoptat OUG 92 ce a modificat legile justiției contrar recomandărilor partenerilor europeni. Acum ne trimite un mesaj cu subînțeles prin care ne pune în vedere că atât timp cât Avocatului Poporului și adjuncților sai nu le sunt asimilate drepturile cu cele din sistemul judiciar sau chiar cel al Curții Constituționale, statul nu recunoaște pe deplin statutul constituțional specific al Avocatului Poporului în concordanță cu statutul european al omologilor din statele europene.

Pe scurt, domnul Ciorbea ne explică de ce trebuie sa il platim mai bine, daca vrem sa fim europeni (…)

Ei bine, în sfârșit aflăm subiectul care îl scoate din amorțire pe domnul Ciorbea: banii săi.Independența justiției poate să aștepte, nu?”. este mesajul postat pe contul său de senatorul USR George Dircă.

Curtea Constituțională a decis miercuri, cu majoritate de voturi, că pensia specială a lui Victor Ciorbea – de aproape 30.000 de lei – este neconstituțională și au trimis actul normativ Parlamentului

Memoriului lui Ciorbea a fost trimis Senatului pe 18 ianuarie, cu două săptămâni înainte de decizia CCR prin care pensia specială i-a fost declarată neconstituțională.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii