Viceprimarul Galațiului s-a făcut de rușine încercând să îl jignească pe Șora: ”Excrocherie” 1
Fiul lui Mihai Șora iese la rampă. Ce le transmite celor care l-au atacat pe filosof
Ultima Ora Politic

Viceprimarul Galațiului s-a făcut de rușine încercând să îl jignească pe Șora: ”Excrocherie”

Viceprimarul Galațiului, Picu Apostol Roman (UNPR), a postat pe Facebook un text care se dorea agresiv la adresa filosofului Mihai Șora (102 ani). Doar că a scris că ”excrocherie„ și a căzut în comic – fără voie. Iată textul:

Viceprimarul Galațiului s-a făcut de rușine încercând să îl jignească pe Șora: ”Excrocherie” 2

„Buna ziua! Tema de gandire: Clipul ‘marelui’ Mihai Sora, este sau nu o EXCROCHERIE? Cred ca ati observat cam pe toate posturile TV, un clip video (clipul eMag – n.r.) care vrea sa demonizeze perioada comunista, clip in care apare ca erou principal un batranel ce chipurile a suferit nevoie mare in acele vremuri.

Clipul este facut de profesionisti, cu filmari, costume, aparatura, imagini cu masini si locomotive din epoca, toate adunate intr-un filmulet care are ca tinta atat abramburirea cetatenilor in varsta cat si inducerea unei stari de teama in randul tinerilor indemnandu-i sa actioneze astfel incat ei sa nu treaca prin ce a trecut in mod mincinos dl Sora.

‘Acest Sora, cand avea 30 de ani era membru al Partidului Comunist Francez iar la 32 de ani, adica in 1948 se intoarce in Republica Populara Romana si devine membru al proaspatului partid comunist. Primul lui loc de munca dupa repatriere a fost timp de 3-4 ani in Ministerul de Externe condus de ANA PAUKER. Apoi a ocupat functia de redactor-sef al Editurii de Stat pentru Literatura si Arta in timp ce Blaga sau Arghezi erau marginalizati, iar Noica infunda puscaria’ (preluare din ceea ce a postat Adrian Papahagi).

Pai asta nu este excrocherie curata? Cum sa manipulezi in asemenea hal populatia Romaniei batran fara de rusine ce esti? Rusine celor care au gandit asa ceva, rusine si posturilor de televiziune care contra unei sume de bani ( cred ca foarte multi), propaga astfel de mistificari ale istoriei!

Cu pretuire, viceprimar Picu Apostol Roman!”

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.