Viceprimar PSD, favorit al Olguței Vasilescu, săltat de mascați cu focuri de armă 1
Ultima Ora Politic

Viceprimar PSD, favorit al Olguței Vasilescu, săltat de mascați cu focuri de armă

Viceprimarul comunei Poiana Mare, Cristian Ologu (PSD), a fost reținut de procurori pentru contrabandă cu țigări. De la vârstă de 20 ani, Cristian Ologu este președintele uneia dintre cele mai puternice organizații de tineret a PSD, scrie aktual24.ro

Deputatul USR Claudiu Prisnel afirmă că Ologu a fost ridicat cu mascații și că s-au tras focuri de armă.

„Cer demiterea de urgență a viceprimarului din Poiana Mare, ridicat cu mascații pentru contrabandă cu țigări. Cer Poliției Dolj și DIICOT să spună public dacă în timpul operațiunii s-au tras focuri de armă, așa cum relatează locuitorii din Poiana Mare. PSD dovedește pe zi ce trece că este un partid de infractori, legat de clanurile interlope.

Cristian Ologu, viceprimar PSD și un favorit al clanului Olguța Vasilescu-Manda-Tănăsescu, a fost reținut într-un dosar de trafic cu țigări de contrabandă. A și fost eliberat de judecătorii din Calafat pentru că nu ar fi pericol public, doar e viceprimar PSD. Iar dacă relatările oamenilor din Poiana Mare sunt adevărate, atunci clemență miroase a politică.

Oficial, Ologu este sărac lipit și un politician de perspectiva. De la 20 de ani, este președinte al uneia dintre cele mai importante organizații de tineret a PSD. În realitate, este plin de bani și prieten cu clanurile interlope.

Sute de mii de lei, mii de euro și dinari sârbești au fost ridicate de mascați, pe lângă materia prima, instalația de produs țigări. Moneda găsită la grupul infracțional ne duce cu gândul că viceprimarul este, de fapt, membru într-o rețea transfrontalieră de trafic cu țigări de contrabandă. Oare, o mai fi vorba și de altceva? Facem apel la poliția doljeană să ne spună dacă viceprimarul mai este implicat și în alte dosare.

Cer PSD demiterea de urgență a viceprimarului Ologu. Dacă vor sau nu să-l suspende din partid până la finalizarea anchetei, este problema lor. Nu îmi fac însă iluzii: la PSD posibilul contrabandist de azi poate fi șeful de partid de mâine. Dar în administrația locală un asemenea personaj nu are ce caută”, a scris Prisnel pe Facebook.

Peste 200.000 de lei, mii de euro și dinari sârbești, sute de cartoane folosite la ambalarea țigărilor în pachete, utilaje pentru confecționarea atigaretelor, toate au fost găsite în urmă a 11 percheziții domiciliare. Procurorii și polițiștii au descins în locațiile vizate împreună cu mascații.

“În cursul zilei de 18 martie, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Calafat, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Calafat, au efectuat 11 percheziții domiciliare în localitățile Piscu Vechi, Ghidici, Poiana Mare și Cetate, la locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de contrabandă cu tutun și producerea de produse accizabile care întră sub incidența regimului de antrepozitare în afară unui antrepozit fiscal autorizat de autoritatea competență.

Astfel, în urmă activităților desfășurate, polițiștii au ridicat în vederea continuării cercetărilor două instalații artizanale-clandestine pentru fabricat tutun, 137 kg tutun, 205 cutii cu decupaje din carton folosite la ambalarea țigărilor în pachete (în total 193.600 de astfel de cartoane), 14 role cu folie transparență pentru ambalarea pachetelor de țigări, 10 role din foița de staniol, 96 de pachete de țigări care nu aveau aplicate marcaje fiscale, precum și sumele de 207.945 lei, 8.555 euro și 2.330 de dinari sârbești.

În baza probatoriului administrat în cauza, polițiștii au reținut pentru 24 de ore 2 bărbați de 28 și 54 de ani, din Poiana Mare și 2 tineri de 21 și 25 de ani, din Ghidici, care urmează să fie prezentați în cursul acestei zile instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă“, au arătat polițiștii.

Vestea că mascații au ajuns la poartă viceprimarului Cristian Ologu s-a răspândit imediat în comună. “Auziram că aveau fabrică ilegală de țigări, nu știm mai multe. Vazuram multe mașini și polițiști”, au declarat localnicii, citați de Jurnal de Craiova.

De asemenea, alți doi bărbați de 41 și 61 de ani din Cetate și Seacă de Câmp sunt cercetați în stare de libertate de polițiști. La activitățile desfășurate au participat și polițiști din cadrul Secțiilor 9 și 10 Poliție Rurală Cetate și Poiana Mare, Serviciul Criminalistic, precum și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale”, se arată într-un comunicat al IPJ Dolj.

Incatusati, cei patru suspecți au fost prezentați în față magistraților de la Judecătoria Calafat. Aceștia au dispus că Marius Afrenie și Gheorghe Maiuru, de 25, respectiv 21 de ani, ambii din comună Ghidici, să fie cercetați sub control judiciar pe o perioada de 60 de zile. Viceprimarul Cristian Ologu, în vârstă de 28 de ani, și Ion Jianu, de 51 de ani, ambii din Poiana Mare, vor fi și ei cercetați în stare de libertate.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.